1 adet havuç
1 adet patates
Yarım adet kereviz
1 dal pırasa
1 adet soğan
1 litre sıcak su
1 kahve fincanı Cardella arpa şehriye
Yarım su bardağı Dost günlük süt
1 tablet Hürrem et bulyon
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
Geniş bir tencere içerisine 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin ve yağı kızdırın. Kızan tereyağına 1 adet yemeklik doğranmış soğan, 1 adet yine aynı şekilde doğranmış havuç, 1 adet küp küp doğranmış patates ve yarım adet küp küp doğranmış kereviz ekleyin. Sebzeleri bir tur karıştırarak 5 dakika kavurun. Bu sayede sebzelerin tatları daha rahat birbirine geçecek.
1 kap içerisine 1 litre sıcak su ekleyin ve 1 adet tableti çözülene kadar içerisinde karıştırın. Hazır olan et suyunu da sebzelerin üzerine ekleyin.
Kaynamaya başlayan çorbaya 1 kahve fincanı arpa şehriyesi ekleyin. Arpa şehriyelerini 5 dakika karıştırarak karıştırın.
Ayrı bir kâse içerisine yarım su bardağı süt ve 1 adet yumurta sarısını karıştırın. Çorbadan bir kepçe alın ve yavaşça karıştırarak yumurtalı kâseye ekleyin. Eğer bu işlemi yavaş yapmazsanız çorba kesilebilir. İkinci kepçeyi de aynı şekilde yumurtalı kâseye ekleyin. Yumurtalı karışımı yavaşça karıştırarak çorbaya ekleyin.
En son çorbaya 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyin.
Terbiyeli sebze çorbası hazır. Üzerine bir tutam dereotu ile servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc65828
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
2,210 defa indirildi / yazdırıldı
1 demet ıspanak
1 demet pazı
3-4 çiçek brokoli
1 kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
5-6 su bardağı su
tuz, karabiber
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı beyaz un
1 çorba kaşığı sirke
1 diş sarımsak
Sebzeleri yıkayıp süzün. Soğanı kıyıp yağda hafifçe soteleyin. Pazı ve ıspanak yapraklarını doğrayıp soğana ekleyin. Yumuşayana kadar kavurup üzerine sıcak suyunu ilave edin. Brokolileri de çiçek çiçek ekleyin. Tuz, karabiber serpip pişmeye bırakın. Daha sonra blendırdan geçirerek çorbanın kıvamını kontrol edin. Koyu gelirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. Terbiyesini hazırlamak için yumurta sarısı, ezilmiş sarımsak, sirke ve unları yarım bardak kadar suyla iyice çırpın. Çorbadan bir kepçe terbiyeye ekleyip ılıştırın ve hepsini çorbaya döküp karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 19.06.2023