|
Terbiyeli Kuzu Paça Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159054
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2021
444 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre su
6 adeta kuzu paçası
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sirke
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
Paçaları güzelce yıkadıktan sonra tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyip 1-1,5 saat kadar kaynatın.
Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine de un ilave edip kavurun. Daha sonra paçaların haşlama suyundan yarım çay bardağı ekleyerek unu açın.
Limon suyu ve yumurta sarısını da bir kasede güzelce çırpın. Karışımın kesilmemesine dikkat ederek unun üzerine ekleyin. Sos kıvamını alınca ocaktan alın.
Terbiyeyi, kesilmemesine dikkat ederek yavaş yavaş kaynayan paça suyuna ilave edin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra da ocaktan alın.
Sarımsakları ezin ve sirke ile karıştırın. Ardından çorbanızın üzerine gezdirin.
Bir tavada da tereyağını eritin ve toz kırmızı biberi ilave edin. Çorbanızın üzerine gezdirin.
|
Terbiyeli Koyun Paçası Çorbası |
|
Ezogelin
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc15661
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2007
2,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet koyun paçası
4 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
Paçaların ince kılları ve tırnak araları temizlenir. Bir gece önceden bol soğuk suya ıslatılır. Ertesi günü su dökülür, paçalar uygun büyüklükte bir tencereye aktarılır, üzerini örtecek kadar temiz su konur, yumuşayana kadar haşlanır. Paçanın et kısımları ayıklanır, bir tabağa konur. Soğuk paça suyunun bulunduğu tencereye dövülmüş sarımsak, limon suyu, sirke, yumurta, un konur, karıştıraraak bir taşım kaynatılır, üzerine paça etleri tuz ve karabiber katılır, bir taşım daha kaynatılır.
|
|