|
Terbiyeli Pazı Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165703
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2022
293 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. ayıklanmış yıkanmış pazı
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Terbiyesi için:
5 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tepeleme un
Servisi için:
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Kuru nane
Soğanı yemeklik doğrayın. Yıkanıp ayıklanmış pazıları doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Pazıları ilave ederek 2 dakika daha kavurun. 4 su bardağı su ve 1 su bardağı et suyunu ekleyerek orta ateşte kaynatın. Terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu geniş bir kase içinde çırpın. Kaynayan çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyeye ilave edin ve çırpmaya devam edin. Ilınan terbiyeyi çorbaya ekleyin ve karıştırın. Tuzunu eklediğiniz çorbayı bir taşım daha kaynatın. İsteğe göre yağda nohut, kırmızı biber, kuru nane ve zeytinyağı kızdırıp çorbanın üstüne dökerek servis yapın.
|
Terbiyeli Pazı Çorbası |
|
hümaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2014
Mesajlar: 42 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc94823
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2014
2,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet pazı
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
8 su bardağı su
Terbiye için:
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Soğan ince çentilir, sıvıyağda kızartılır. İri doğranmış pazılar eklenir, gevşeyene kadar kavrulur. 1 su bardağı su eklenir. Sonra blenderden geçirilir. Su, tuz ilave edilir. Bu arada terbiye malzeme malzemesi çırpılır. Kaynayan çorbadan alınır, ılıştırılır, tekrar çorbaya ilave edilir. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir.
|
|