|
Terbiyeli Sebze Çorbası |
|
Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc65003
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
3,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı et suyu
1'er adet patates, havuç, kereviz, soğan
1 su bardağı tel şehriye
Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı süt
1 adet limonun suyu
Tuz
Et suyu ve su karışımında kabukları soyulmuş kereviz, havuç, soğan ve patatesi haşlayın. Haşlanmış sebzeleri blendırdan geçirin ve tencereye alın. İçine şehriyeyi atıp kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta yumurta sarısı, süt, limon suyu ve tuzu çırparak hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir iki taşım kaynatın.
Fotoğraf "piano" tarafından gönderildi. 20.08.2020
|
Terbiyeli Sebze Çorbası |
|
şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc106679
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015
2,657 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
2 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet kereviz sapı
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
Kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havuçları, ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Pırasa ve kereviz sapını ince ince dilimleyin. Kabağın uç kısımlarını alın. Kabuklarını soymadan kabağın kenar kısımlarını kesin. Ortada kalan çekirdekli kısmını kullanmayın. Kabuklu kabak parçalarını da küçük küpler halinde kesin. Ayçiçek yağını geniş bir tencerede kızdırın. Soğan küplerini hafif bir renk alana kadar soteleyin. Aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuç, kereviz sapı, kabak, pırasa, renkli dolmalık biberleri ekleyin. Aromalarının çıkıp, mutfağı güzel kokuların sarması için; tüm sebzeleri 5 dakika kadar kavurun. Sıcak tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sebzeli çorba karışımını 5 dakika kadar kaynatın. Çorbanın terbiyesi için; yumurta sarısı, yoğurt, un ve suyu bir çırpıcı yardımıyla ayrı bir kapta karıştırın. Kaynamakta olan çorbadan aldığınız sıcak tavuk suyunu terbiye karışımına azar azar ekleyip, yumurtanın kesilmemesi için hızlıca karıştırın. Bu şekilde terbiye karışımını çoğaltıp, ılıştırın. Tüm terbiye karışımını çorba tenceresine arzuya göre bir süzgeç yardımıyla süzerek azar azar ilave edin. Terbiye ile lezzet ve besin değerini arttırdığınız şifalı çorbayı; 10 dakika kadar, kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
|
Terbiyeli Sebze Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc152287
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2020
391 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy havuç
1 sap pırasa
1 adet orta boy istiridye mantar
100 gr ıspanak
3 litre sebze suyu
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Çorbanın terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve unu derin bir kase içinde çırpın ve kenara ayırın.
Havuçları tavla zarı büyüklüğünde küpler halinde doğrayın.
Pırasayı ince ince kıyın.
İstiridye mandarı da havuçların büyüklüğünde doğrayın.
Ispanakları da aynı şekilde doğrayın.
Zeytinyağını tencereye alın. Havucu ve pırasayı ilave ederek 2 dakika kadar kavurun.
Tencereye mantarları ilave edin ve 1 dakika daha kavurun.
Sebze suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynatın.
Kaynayan sebze suyundan yoğurtlu terbiyeye 2 kepçe ilave ederek çırpın.
Ilınan terbiyeyi tencereye dökün ve karıştırın.
Ispanakları, tuzu ve karabiberini eklediğiniz çorbayı 10 dakika daha orta ateşte pişirerek servis yapın.
|
Terbiyeli Sebze Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156526
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük brokoli
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Bir tutam dereotu
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ve un
Bütün sebzeleri temizleyip yıkıyoruz. İrice doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine sekizdokuz su bardağı su ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tereyağında unu kavuruyoruz. Kavurduğumuz unu sebzelerin içine alıp blenderdan geçiriyoruz. İnce ince kıydığımız dereotunu ilave ediyoruz. Limon ile servis ediyoruz.
|
Terbiyeli Sebze Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156692
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021
346 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
8-9 su bardağı su
Karabiber
Terbiyesi için:
8 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
Yarım limonun suyu
Üzeri için:
Tereyağı, Zeytinyağı karışık
Kuru nane
Tüm sebzeler iri bir şekilde doğranır.
Üzerine suyu ekletip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Karabiber ve tuz eklenip blenderden çekilir.
Ayrı bir kâsede terbiye için gereken malzemeleri çırpılır.
Terbiyeyi önce bir kepçe su alarak alıştırıp daha sonra karışımın içine atılıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra 10 dakika pişirilip sosu hazırlanıp üzerine dökülerek servis edilir.
|
|