|
|
TERBİYELİ UN ÇORBASI |
|
azık
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33304
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2009
2,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
8 bardak et suyu
1 bardak süt
5 domates
1,5 kahve fincanı un
3 kaşık yağ
3 yumurta sarısı
biraz tuz
Hazırlanışı:
Domateslerin kabuk ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra ufak ufak doğrayıp pişirin. Ayrıca bir kaba un kovun. Orta ısılı bir ateşte un hafif kızarıncaya kadar kavurun. Sonra bunu azar azar karıştırarak et suyunu, tuzu ve püre halindeki domatesleri ekleyip hafif ateşte pişmeye bırakın. Çorba pişince tencerede soğuk sütle yumurta sarısını telle veya çatalla bir dakika dövün. Pişen çorbanın içine bu sütlü yumurtaları sürekli karıştırarak ekleyin. Kaynama kıvamına gelinceye kadar bekleyip çorbayı ateşten indirin.
|
TERBİYELİ UN ÇORBASI |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75543
Gönderme Tarihi: 06.May.2012
4,387 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
6 çorba kasığı un
1 adet limon
2 adet yumurta
8 su bardağı et suyu
1/2 paket margarin
50 gram tereyağı
1 çorba kasığı kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
Unu, margarin yağında kavuralım. Kokusu çıkınca, önceden hazırladığımız et suyunu ilave edip, kaynatalım.
Yumurtaların sarılarını ayırıp, limon suyu ile çırpalım.
Kaynamakta olan çorbadan bir kepçe alıp, çırptığımız terbiyeye katıp karıştırdıktan sonra, tekrar çorbaya ilave edelim.
Yeterince tuz ve karabiber ilave edip, bir taşım kaynatalım.
Çorba kıvama gelince, üzerine tereyağında kızdırdığımız kırmızı pul biberden ilave ederek, sıcak sıcak servis yapalım.
|
|
TERBİYELİ UN ÇORBASI Tarifleri Balık Çorbası Tarifleri
|
|