Kısa URL: https://ml.md/lc103899
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2014
27,696 defa indirildi / yazdırıldı
Prof. Dr. Erman Artun
1 adet marul
1/2 bardak tahin
1 demet maydanoz
2 adet limon suyu
2 kaşık yoğurt
2 kaşık sıvı yağ
4-5 diş doğranmış sarımsak
Tuz
Sumak
Pul biber
Yıkanan marul ve maydanoz çok ince kıyılır. Tuzlanarak sıkılır. Az tuz ile dövülen sarımsak ile tahin limon suyu ve yoğurt 2-3 kaşık su yardımıyla karıştırılarak marul ve maydanoza ilave edilir. Uzerine yağ gezdirilerek, sumak ve pul biber serpilir. Soğuk bir şekilde servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc153964
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2020
575 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet marul
2 adet limon
3 diş sarımsak
1 su bardağı tahin
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Pul biber
Sumak
Sıvı yağ
Marulu güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzüp ince ince doğrayın.
Doğradığınız marulları derin bir kaseye alın.
Ayrı bir kasede de tahin, yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve sıvı yağı karıştırın.
Hazırladığınız sosu marulların üzerine ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.
Üzerine pul biber ve sumak serpip servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc164388
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2022
191 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Arslantaş
1 demet maydanoz
1 demet marul
1 tatlı kaşığı tuz
Tarım su bardağı tahin
2 adet limon suyu
6 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Marul ve maydanoz çok ince bir şekilde kıyıldıktan sonra tuz ile ovulur.
Ayrı bir kapta hazırlanan dövülmüş altı diş sarımsak, iki tane limon suyu ve yarım bardak tahin karıştırılarak marul ve maydanozun üstüne dökülür.
Üzerine sumak serpilir ve zeytinyağı gezdirilir.