Kısa URL: https://ml.md/lc44336
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2009
2,424 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme
1 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı ucu karbonat
1 çay kaşığı ucu tuz
1/3 bardak yağsız taze yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Portakal sosu
Hazırlanışı
Orta boy bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın.
Küçük bir kapta yağsız, ekşi olmayan yoğurt ve yağı karıştırın. Unlu karışımı da üzerine ekleyip, tekrar iyice karıştırın.
Hafifçe unladığınız bir zeminde elinizdeki hamuru hafifçe 10-12 defa yoğurun. Daha sonra yaklaşık 4 cm.'lik bir kalınlık oluşturacak şekilde yayın ve yuvarlak bir kek kalıbıyla hamuru bisküve şeklinde parçalara bölün. Bisküvi boyutlarındaki hamurları yağsız bir zemine yayın.
230 derecelik fırında. 10-12 dakika ya da hamur altın rengine gelene dek pişirin. Üzerine portakallı malzemeyi sürerek sıcak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc142445
Gönderme Tarihi: 03.May.2019
658 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı pirinç unu
55 gram pudra şekeri
300 gam un
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım paket vanilya
Malzemelerin hepsini iyice karıştırın. Koyu boza kıvamında elde ettiğiniz hamuru, içini yumuşamış tereyağıyla yağladığınız orta boy bir kalıba boşaltın.
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp, 35 dakika kadar fırında pişirin. Daha sonra fırından çıkarır çıkarmaz, iki parmak genişliğinde çubuklar halinde tepside kesip soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra da servis yapın.