Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ahtapot Tarifleri > Tereyağlı Dil Balığı (3 adet - 118,556 defa bakıldı)

Tereyağlı Dil Balığı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tereyağlı Dil Balığı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170433
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2023
206 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Un 4 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Maydanoz 8 Dal
Limon Suyu 2 Çorba Kaşığı
Tereyağı 50 Gram
Dil Balığı 1200 Gram

Önce geniş bir kabın içine unu koyun, içine tuz ve karabiber karıştırın. Dil balıklarını bu unlu karışım içinde her taraflarının iyice una bulanmasını sağlayın. Kızartırkan topaklanmaması için fazla unu silkeleyin. Tavayı ısıtın ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve biraz tereyağı ekleyin. Balıkların her iki tarafını da 5 dakika kadar kızartın. Kızartırken balıkları kurutmadan pişirin. Balıklar kızardıktan sonra bir tabağa alın, tavadaki fazla yağı dökün ve bir peçete ile tavayı temizleyin. Tereyağını tavaya koyup eritin, limon suyunu ve kıyılmış maydanozları da ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırladığınız bu tereyağlı sosu balıkların üzerine dökün. Yanında haşlanmış patates ile servis edin.



Tereyağlı Dil Balığı

zeliha gülyüz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2014
Mesajlar: 33
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc129865
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2017
1,132 defa indirildi / yazdırıldı




750 gr. dil balığı
1 adet limon suyu
Yarım su bardağı un
8 yemek kaşığı tereyağı
1 adet dilimlenmiş limon
2-3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Hindistancevizi

Dilbalığı filetolarının üzerine limon suyu serpilip, 5 dakika dinlendirilir.
Balık filetoları kurulanıp, baharatla karıştırılmış una bulanır.
6 çorba kaşığı tereyağı tavada eritilip, yağ kızınca balıklar kızartılır.
Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı limon suyu bir tavada eritilir. Karışım servis tabağındaki balık filetolarının üzerine dökülür.
Limon dilimleri ve maydanoz ile süslenip, sıcak servis yapılır.



Tereyağlı Dil Balığı

melancoly
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
Kısa URL: https://ml.md/lc5636
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006
2,441 defa indirildi / yazdırıldı




4 orta boy dil balığı
tuz
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı un
yarım bardak ayçiçek yağı
halka hakla kesilmiş 4 dilim limon
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
dörde bölünmüş 1 limon

Balıklara limon suyu sürün ve tuzladıktan sonra una bulayıp, bir tavada kızdıracağınız yağda kızartın. Başka bir kapta tereyağını eritin, limon suyunu katıp balıkların üzerine dökün. Limon dilimlerini maydonoza bulayıp balıkların üzerine koyun. Dörde bölünmüş limon dilimleriyle servise sunun.






Tereyağlı Dil Balığı Tarifleri Ahtapot Tarifleri



(3 adet Tereyağlı Dil Balığı 118,556 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort