|
Tereyağlı Dil Balığı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170433
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2023
217 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 4 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Maydanoz 8 Dal
Limon Suyu 2 Çorba Kaşığı
Tereyağı 50 Gram
Dil Balığı 1200 Gram
Önce geniş bir kabın içine unu koyun, içine tuz ve karabiber karıştırın. Dil balıklarını bu unlu karışım içinde her taraflarının iyice una bulanmasını sağlayın. Kızartırkan topaklanmaması için fazla unu silkeleyin. Tavayı ısıtın ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve biraz tereyağı ekleyin. Balıkların her iki tarafını da 5 dakika kadar kızartın. Kızartırken balıkları kurutmadan pişirin. Balıklar kızardıktan sonra bir tabağa alın, tavadaki fazla yağı dökün ve bir peçete ile tavayı temizleyin. Tereyağını tavaya koyup eritin, limon suyunu ve kıyılmış maydanozları da ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırladığınız bu tereyağlı sosu balıkların üzerine dökün. Yanında haşlanmış patates ile servis edin.
|
Tereyağlı Dil Balığı |
|
zeliha gülyüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2014
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129865
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2017
1,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. dil balığı
1 adet limon suyu
Yarım su bardağı un
8 yemek kaşığı tereyağı
1 adet dilimlenmiş limon
2-3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Hindistancevizi
Dilbalığı filetolarının üzerine limon suyu serpilip, 5 dakika dinlendirilir.
Balık filetoları kurulanıp, baharatla karıştırılmış una bulanır.
6 çorba kaşığı tereyağı tavada eritilip, yağ kızınca balıklar kızartılır.
Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı limon suyu bir tavada eritilir. Karışım servis tabağındaki balık filetolarının üzerine dökülür.
Limon dilimleri ve maydanoz ile süslenip, sıcak servis yapılır.
|
Tereyağlı Dil Balığı |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc5636
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006
2,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy dil balığı
tuz
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı un
yarım bardak ayçiçek yağı
halka hakla kesilmiş 4 dilim limon
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
dörde bölünmüş 1 limon
Balıklara limon suyu sürün ve tuzladıktan sonra una bulayıp, bir tavada kızdıracağınız yağda kızartın. Başka bir kapta tereyağını eritin, limon suyunu katıp balıkların üzerine dökün. Limon dilimlerini maydonoza bulayıp balıkların üzerine koyun. Dörde bölünmüş limon dilimleriyle servise sunun.
|
|