|
TEREYAĞLI ENGİNAR |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8075
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2006
2,537 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sapsız enginarın etrafı bıçakla alınır. Siyahlanmaması için de daima limon sürülür. Göbeğindeki kıllar bir kaşıkla temizlenir, gene limon sürülür. Sonra dörde bölünüp gene limon sürülür. Bir kap içinde limonlu, unlu, tuzlu suyun içine konur. Böylelikle kaç enginar temizlenecekse tamamlanır ve bu su ile haşlanır. Servis edileceği zaman bir kap içine tereyağı, süzülmüş enginar konur, ısıtıp arzu edilen et yemeği etrafına garnitür olarak konur.
|
ENGİNAR TEREYAĞLI |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8277
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2006
2,552 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet enginar
1 adet patates
1 adet havuç
1 küçük baş soğan
1 adet kereviz
4 su bardağı su
10 gram tereyağı
1 adet limon
Bir kap içinde limonlu suya enginar ayıklanır. Temizlenmiş küçük küçük kesilmiş sebzeler, enginarla beraber haşlanıp süzülür. Üzerine tereyağı, limon, su konup hızlı ateşte pişirilir. Suyu çektirildikten sonra ateşten alınır, servis yapılır.
|
|