|
|
TEREYAĞLI HAVUÇ |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8076
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2006
2,761 defa indirildi / yazdırıldı
|
Havuçların dış kabukları temizlenir, arzu edilen şekilde kesilir. Bir kap içinde bolca suda beş dakika kaynadıktan sonra süzülür, tekrar su konur, bir miktar tuz, tereyağı ilâve edilerek pişirilir. Ateşten aldığımız zaman, suyu kalmamış olmalıdır. Arzu edilen et yemekleri yanına konur.
|
HAVUÇ TEREYAĞLI |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8276
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2006
2,630 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram havuç
3 su bardağı su.
10 gram tereyağı
Havuç etrafı kazınır, ortası ağaç kısmı çıkarılır, küçük parçalara kesilerek, bol suda haşlanıp süzülür, ikinci kez pişecek kaba konur. Tereyağı, üç bardak su ile pişirilir, süzülür. İkinci kez pişecek kaba konur. Tereyağı üç bardak su ile pişirilir, suyu çektirilerek ateşten alınır, servis yapılır.
|
|
TEREYAĞLI HAVUÇ Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|