|
TEREYAĞLI KEREVİZ |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8077
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2006
2,716 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kerevizin dış kabukları derince alınır; arzu edilen şekilde kesilir. Bir kap içinde bol limonlu suda on !beş dakika haşlanır, süzülür, tekrar limonlu suda pişene kadar haşlanır. Bir kap içinde bir miktar tereyağla süzülmüş kereviz ıslatıp arzu edilen et yanına konur veya bir kap içinde tereyağa bir kaç kıyılmış soğan, bir defa haşlanmış ve süzülmüş kereviz, limon, su, tuz ilâve edilerek pişirilir.
|
KEREVİZ TEREYAĞLI |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8275
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2006
2,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kereviz
yarım adet limon
10 gram tereyağ
5 su bardağı su.
Kereviz, dış kabukları temizlenir, küçük parçalara kesilip yıkanır. Bol suda hafifçe limonla beş dakika haşlanır, süzülerek pişecek kap içine konur. Üzerine hafif limon, doğranmış soğan, tereyağı, su konup piştikten ve suyunu çektikten sonra ateşten alınır. Servis yapılır.
|
TEREYAĞLI KEREVİZ |
|
emine&şirin
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc48535
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2010
2,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
2 kg kereviz kökü
12 bardak su
1/2 limon suyu
2 çorba kaşığı tuz
Üzerine:
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı margarin
Bir tencereye ölçülerine göre su ve tuz konur, yarım limonun da suyu sıkılarak kaynatılır. Su kaynayınca buna, soyularak ortalarından ikiye bölünmüş ve yarım ay şeklinde doğranmış kereviz kökü atılır. Kapağı kapatılır ve yarım saat haşlanır, sonra suları süzülür. Bir başka tencereye sa-djyağ ve margarin konularak eritilir ve kerevizler bunun içine atılır. Sallamak suretiyle kerevizler 5 dakika sote edilir, sonra da tabağa alınarak servis yapılır.
|
|