|
Tereyağlı Krema |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8190
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
2,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı süt
200 gram tereyağı
1/2 su bardağı un
5 çorba kaşığı pudraşekeri
2 adet yumurta
Yeteri kadar vanilya
Bir kap içinde pudraşeker ile bütün yumurta, bir yumurta sarısı, vanilya, un konup yumurta teliyle çırpılır. Bir bardak süt ilâve edilerek ateşe konur. Toplandırmadan iyice karıştırılıp ağır ateşte tereyağlı krema meydana gelir. Mevsim yaz ise, biraz buza yatırılır. Koyulaştırılır. Eğer fazla soğuk gösterip donacak olursa hafif ateşe gösterilip telle döğülmek suretiyle düzeltilebilir.
|
Tereyağlı Krema |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10893
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,852 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. süt
80 gr. toz şeker (1/4 bardak)
35 gr. un (1 kahve fincanı)
2 yumurtanın sarısı
75 gr. pudra şekeri (1,5 fincan)
1 kahve kaşığı vanilya tozu
150 gr. şantiyi kreması
Bir tencereye ölçülere göre toz şekeri, yumurtaların sarısı, vanilya tozu konularak 5 dakika kadar çalkalanır sonra bunlara elenmiş un katılır, yeniden karıştırılır, kaynar halde bulunan sütün hepsi ilâve edilir ve hızlı hızlı karıştırılarak birbirleriyle halledilir. Bu iş bitince tencere kuvvetli ateş üzerine oturtulur ve 5 dakika kadar telle dövercesine karıştırılır. Tencere ateşten indirilerek, geniş yayvan bir tabağa boşaltılır. Krema soğurken, bir kuşanaye yumuşatılmış tereyağı konulur ve içerisine kaşık kaşık krema katılarak karıştırılır ve kremalar yağa yedirilir. Sonra buna pudra şekeri ilâve edilerek karıştırılır ve şeker kremaya yedirilir bu durumuyla kullanılır.
|
Tereyağlı Krema |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12309
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2007
2,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/5 çiğ krema
300 gram pudra şekeri
250 gram tereyağı
7 yumurta
1 küçük paket vanilya tozu
Porselen bir kâsede yumurtaların sarıları ile pudra şekerini çırpmalı. Şeker eriyip karışım rengi kaybolacak kadar köpürünce çırpmaya ara vermeden önce vanilya tozunu sonra ılıtılmış çiğ kremayı azar azar katıp bu karışıma yedirmeli. Karışım birbirine yedirilince kâseyi içinde kaynar su bulunan büyükçe bir tencereye oturtmalı ve krema koyulaşıp kaynayacak hale gelinceye kadar karıştırarak benmaride pişirmeli.
Krema kaynayacak hale gelince, kaynamasına imkân vermeden benmariden indirmeli, daha önceden bir kabın içinde çırpılarak krema haline getirilmiş taze tereyağını azar azar katarak bu sıcak kremaya yedirmeli.
Karışım birbirine iyice yedirilince küçük kâselere boşaltmalı ve bir kenarda soğumaya bırakmalı.
|
Tereyağlı Krema |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165088
Gönderme Tarihi: 26.May.2022
162 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. oda ısısında yumuşamış tuzsuz tereyağı
5 su bardağı ince pudra şekeri
1 paket vanilya ya da sıvı vanilya aroması
Tereyağını yumuşayana dek mikser ile 6-7 dakika çırpıyoruz. Pudra şekerini azar azar tereyağına ekliyoruz. Tereyağı kremasının en önemli özelliği çok uzun süre çırpılmasıdır. Kıvam konusunda ise krem peyniri baz alabilirsiniz. Son aşamada ise vanilyayı da ilave edip lezzetlendiriyoruz. Tereyağı kremasını hazırladıktan sonra buzdolabında mutlaka 15 dakika dinlendiriyoruz.
|
|