|
Tereyağlı Kurabiye |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179803
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2024
27 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 haşlanmış yumurtanın sarısı
250 gr tereyağı
2 adet çiğ yumurta sarısı
250 gr şeker
2 paket vanilya
500 gr un
2 çorba kaşığı süt
Haşlanmış yumurta sarılarım, tereyağını, 1 adet çiğ yumurta sarısını, şekeri ve vanilyayı karıştırıp unu ekleyin. Hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. 1/2 cm. kalınlığında açın ve şekilli kalıplarla kesin. 1 yumurta sarısı ile sütü karıştırın. Fırçayla kurabiyelerin üstüne sürün. 180 derece fırında, üstleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
|
Tereyağlı Kurabiye |
|
zenci
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc142446
Gönderme Tarihi: 03.May.2019
991 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
1 bardak şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 adet limonun rendesi
2 adet yumurta
Un
Tane ceviz veya fındık
Tereyağını dolaptan çıkarıp, yumuşatın. Bir kaba koyun. Şeker ve vanilyayla iyice karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Karbonatı, limon rendesini, yumurtaları ve alabildiği kadar unu ekleyerek, yumuşak bir hamur yapın.
Elinizle kurabiye inceliğinde açın. Çay bardağının ağzıyla şekillendirin. Üzerini cevizle süsleyin. Yumurta sarısını sürün. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
175 derecedeki fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
|
Tereyağlı Kurabiye |
|
selimcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc123769
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2017
981 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
150 gr. Tereyağ, yumuşak
140 gr. Şeker
1/2 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
180 gr. Un
Üstüne sürmek için:
Kalan yumurta
Tereyağı ve şekeri krema halini alıncaya kadar çırpın. Yumurtanın sarısını çırpın, yarısını şekerli yağlı karışıma katın. Un ve limon kabuğu ilave ederek karıştırın.
Hamurun yaklaşık 2/3'sini cam kaseye yayın. Kalan yumurta sarısını üstüne sürün ve altın sarısı renginde fırında pişirin.
Hemen karelere kesin (hamur dağılabilir)
|
TEREYAĞLI KURABİYE |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc84071
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2012
3,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket tereyağı
2 adet yumurta (1 tanesinin beyazı ayrılacak)
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı (250-300 gr) un
Üzeri için:
10 adet kıyılmış fındık
Elenmiş unun içerisine tereyağı ekleyin. Sonra içerisine şeker, vanilin, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, bir tüm yumurta ve bir yumurtanın sarısını ekleyin ve yoğurun. Hamurunuzun kulak memesi kıvamında olmasına dikkat edin. Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz. Hamuru buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Bu sırada ayırdığınız yumurta akını bir çatal ile çırpın. Hamurunuzu dolaptan çıkarıp şekillendirin. Şekillendirdiğiniz kurabiyenizin üst yüzeyini önce yumurta akına sonra kıyılmış fındığa bulayın. Kurabiyelerinizi tereyağı ileyağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kurabiyelerinizi 15 dakika pişirin.
|
TEREYAĞLI KURABİYE |
|
mürettebat
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43334
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2009
2,016 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
400 gr. un
4 yumurta sarısı
200 gr. şeker
1 paket vanilya
200 gr. tereyağı.
Garnitür için:
1 yumurta akı
100 gr. kavrulmuş badem
Hazırlanışı:
Unu tepsiye koyun ve ortasını açın. Yumurta sarılarını şekeri, vanilyayı ve küçük parça tereyağları unun ortasına koyun. Hepsini birlikte yoğurun. 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın. Hamurdan küçük toplar yapıp önce yumurta akına sonra çekilmiş bademe batırın. Yağlanmış tepsiye sürerek fırında 10-15 dakika pişirin.
|
Tereyağlı Kurabiye |
|
ayvaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc18815
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2007
2,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 g tereyağı,
75 g şeker,
yarım çubuk vanilyanın içi,
yarım limon kabuğu rendesi,
3 yumurta sarısı,
200 g un,
1 çorba kaşığı krema.
Yumuşak tereyağını, şekeri, vanilyayı ve limon kabuğunu köpürtün. Teker teker 2 yumurta sarısı karıştırın. Süzülmüş unu ilave edin ve hamuru 1-2 saat buzdolabında soğutun. Soğuduktan sonra hamuru unlu zemin üzerinden yarım cm kalınlığında açın ve şekiller kesin. Kurabiyeleri tepsiye dizin. Krema ile yumurta sarısını karıştırıp kurabiyelere sürün. Fırını 200 derecede ısıtın, tepsiyi sürün ve kurabiyeleri yaklaşık 12 dakika pişirin.
|
Tereyağlı Kurabiye |
|
ilker
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc18801
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2007
2,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
200 g un,
80 g şeker,
1 paket vanilya,
2 yumurta sarısı,
100 g soğuk tereyağı,
Üstü:
1 yumurta akı,
250 g pudra sekeri,
gıda boyası.
Hamur: Soğuk ellerle çabucak hamur yoğurun. Hamuru top halinde folyoya sarın ve en az 1 saat soğuk bir yerde bekletin. Soğuduktan sonra hamuru unlu zemin üstünde bıçak sırtı kalınlığında açın. Çeşitli şekiller kesin. Şekilleri kağıtlı bir tepsiye dizin. Fırını 175 derecede ısıtın, kurabiyeleri 10 dakika pişirin. Piştikten sonra kağıt ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
Üstü: Yumurta akını biraz çırpın, azar azar pudra şekeri ilave edin. 1-2 kaşık dolusu kadarını bir torbanın içine koyun, gerisini gıda boyaları ile boyayın. Renkli şekeri sürün, torba içindeki şekerle garnitür yapın.
|
|