Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kuru Kabak Tarifleri > Tereyağlı Kuşkonmaz (4 adet - 196,609 defa bakıldı)

Tereyağlı Kuşkonmaz


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tereyağlı Kuşkonmaz

hamarat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc34553
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2009
4,862 defa indirildi / yazdırıldı




1000 gram kuşkonmaz
16 bardak su
6 silme çorba kaşığı tuz
Sosu:
120 gram tereyağı ya da margarin (6 çorba kaşığı)

1 Bayat ve kart olmayan 1000 gram kuşkonmazın uçlarındaki morumsu ya da yeşil kısımları bitip de sarımsı rengin başladığı yerden kuşkonmazın alt kısmına kadar tıraş edercesine ince kesmek suretiyle üstlerini hafifçe almalı, sonra da her üstü alınan kuşkonmazı, içinde soğuk su olan tencereye atmak suretiyle bütün kuşkonmazları böylece ayıklamalıdır. (Ne kadar kart ve kalın olursa olsunlar morumsu uçları tıraş olmaz.)
2 Kuşkonmazların ayıklanmaları sona erince; bunları soğuk sudan çıkararak, hepsinin uç kısımları aynı hizaya getirilmek suretiyle bunları bir demet halinde ortalarında sicimle .sıkıca bağlamah, sonra da bağlanmış bu kuşkonmaz demetini, içinde kaynamakta olan 16 bardak su ve 2 silme çorba kaşığı tuz olan tencereye atarak tencerenin kapağını kapatmalı ve kuşkonmazlar yumuşak bir hal alıncaya kadar ortadan az kuvvetteki ateşvte aşağı yukarı 20 - 25 dakika haşlamalıdır. (Kuşkonmazların hafifçe yumuşamaları yeterlidir. Çok yumuşak hale gelinceye kadar haşlanmış kuşkonmazlar lezzetsiz olurlar).
3 Haşlanınca; kuşkonmazları sıcak sudan çıkararak, içinde tuzlu soğuk su. olan tencereye atmalı ve soğuk su içinde yarım saat bıraktıktan sonra soğuk sudan çıkararak, tekrar kaynar suya atmalı ve ancak 3 dakika kaynar, suda bırakmak suretiyle kuşkonmazların ısınmalarını sağlamalı, sonra da bunları sudan çıkararak iyice kuruladıktan sonra bir tabağın içindeki katlanmış peçetenin üstüne düzgün bir şekilde yerleştirmeli, sonra da demeti bozmadan sicimi keserek çıkarmalı ve yanmda salçalık içinde; yakmadan, eritilmiş tereyağı, ya da margarin olduğu halde servis yapmalıdır.


Tereyağlı Kuşkonmaz

AsuSena
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2007
Mesajlar: 26
Kısa URL: https://ml.md/lc20721
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2008
2,767 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilo beyaz ya da 1.5 kilo yeşil kuşkonmaz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 fiske şeker

1. Beyaz kuşkonmazları yukarıdan itibaren aşağıya kadar ince soyun. Yeşil kuşkonmazların sadece alt kısımlarını soyun. Batonların sert alt uçlarını kesin. 5-6 batonu bir iplikle deste halinde bağlayın.
2. Geniş bir tencereye bol su koyun, tuz, şeker ve tereyağı ilave edin. Su kaynayınca desteleri koyun.
3. Beyaz kuşkonmazların pişme süresi 15-18, yeşillerinki 8-10 dakikadır. Bir bıçak ucunu batırıp, deneme yapın.



Tereyağlı Kuşkonmaz

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62139
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2011
2,165 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kuşkonmaz (haşlanıp süzülmüş)
1 litre (5 su bardağı) su
1 çorba kaşığı + 1 kahve kaşığı tuz
6 çorba kaşığı sıcak tereyağı (eritilmiş)
1 kahve kaşığı karabiber

Suyu büyük bir tencerede kaynatıp, 1 çorba kaşığı tuz ekleyiniz. Haşlanmış kuşkonmazları suya koyup, su yeniden kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika, pişiriniz.
Kuşkonmazları hemen servis etmeyeceksiniz, bir süzgeçe koyup, renkleriyle tadlarını korumaları için üstüne soğuk su dökünüz.
Servis edeceğiniz zaman kuşkonmazları ısıtılmış servis tabağına koyup, üstlerine yağı dökünüz. Üstüne bir kahve kaşığı tuz ve biberi serperek servis ediniz.


TEREYAĞLI KUŞKONMAZ

sevil tok
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.08.2008
Mesajlar: 20
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc26550
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2008
2,132 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kuşkonmaz
16 bardak su
6 çorba kaşığı tuz
Salçası:
6 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

Kuşkonmazların uçlarındaki morumsu kısmın bitip, sarımsı rengin başladığı yerden kuşkonmazın ait kısmına kadar traş edercesine ince keserek üstlerini hafifçe alın. Sonra da her üstü alınan kuşkonmazı, içinde soğuk su olan tencereye atarak, bütün kuşkonmazları böylece ayıklayın. Kuşkonmazların ayıklanmaları sona erince, bunları soğuk sudan çıkararak, hepsinin uç lan m aynı hizaya getirerek bunları bir demet halinde ortalarından sicimle sıkıca bağlayın. Sonra da bağlanmış bu kuşkonmaz demetini içinde kaynamakta olan 16 bardak su ve 2 çorba kaşığı tuz olan tencereye atarak, tencerenin kapağını kapatın. Kuşkonmazlar yumuşak bir hal alıncaya kadar hafif ateşte 20-25 dakika haşlayın. Haşlanınca kuşkonmazları sıcak sudan çıkararak, içinde tuzlu soğuk su olan tencereye atın ve soğuk su içinde yarım saat bıraktıktan sonra soğuk sudan çıkararak, tekrar kaynar suya atın ve ancak 3 dakika kaynar suda bırakmak suretiyle kuşkonmazların ısınmalarını sağlayın. Sonra da bunları sudan çıkararak iyice kuruladıktan sonra bir tabağın içindeki katlanmış peçetenin üstüne düzgün bir şekilde yerleştirin. Sonra da demeti bozmadan sicimi keserek çıkarın . Yanında salçalık içinde, eritilmiş tereyağı veya margarin olduğu halde servis yapın.






Tereyağlı Kuşkonmaz Tarifleri Kuru Kabak Tarifleri



(4 adet Tereyağlı Kuşkonmaz 196,609 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort