Kısa URL: https://ml.md/lc85085
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2012
4,411 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 kilo mantar
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 ince kıyılmış küçük soğan
1) Mantarı haşlayıp suyununu süzünüz. İnce ince dilimleyiniz.
2) Bir tavaya yağı koyup kızdırınız. Soğanı ilâve edip 1 dakika sote karıştırarak sote yapınız.
3) Mantara tuz ve biberi ilâve edip 2-3 dakika daha karıştırarak sote yapıp maydanozunu serpip servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc393
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2005
3,431 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. mantar
ince kıyılmış küçük soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 bağ maydanoz
2 limon
Mantarları, kaynamakta ve içinde 2 limonun suyu olan suya atıp kapağını örtün, 6-7 dakika kaynatıp ateşten alın. Daha sonra susuz olarak dilimleyin. Yağı tavaya koyup kızdırıın. Soğanı ilave edip 1 dakika çevirin, ardından mantarı ve biberi katıp 2 -3 dakika daha çevirin, bunların üzerine maydanozu serperek sofraya getirin.