Kısa URL: https://ml.md/lc179237
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2024
64 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı ılık su (pirinç ölçüsü)
1 adet tavuk bulyon
Tencereye yağ konur güzelce köpük köpük olana kadar eritilir. Pirinç beyazı çıkana kadar ılık suda yıkanır iyice süzülür tencerede kavrulur taneler birbirinden ayrılana kadar. Üzerine suyu ilave edilir tuzunu ve bulyonu atılır tencere kapağı hafif aralık bırakılır ve pişmeye bırakılır. Pilavımızı demlenmesi için havlu peçeteyle kapatıp yarım saat dinlendirin
Kısa URL: https://ml.md/lc171292
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2023
107 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kadar pirinci bir gece önceden suda bekletin.
Ardından bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağı atın.
İçine tel şehriye koyup kavurun.
Sonra pirinçleri ekleyip çay kaşığı kadar tuz ve karabiber koyun.
Karıştırıp üzerine 2 buçuk su bardağı ılık su ilave edip pişmeye bırakın.
3 su bardağı pilavlık baldo pirinç
6 bardak sıcak su
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
İyice yıkanmış pirinçleri sıvı yağ ve tereyağı ile kavurun. Kavrulan pirince tuz ve sıcak suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısın. Suyunu tamamen çeken pilavın altını kapatıp dinlenmeye bırakın. Ardından servis yapın.
Not: Pilavı pişirirken ekleyeceğiniz suya birkaç damla limon sıkarsanız, pilavın renginin daha parlak ve beyaz olmasını sağlarsınız. Pilavınızın lapa olmasını engellemek için pilavınızı çok karıştırmamanızı öneririz.
Kısa URL: https://ml.md/lc22243
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2008
16,776 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg baldo pirinç
250 gr tereyağı
5 su bardağı (1250 gr)
sıcak et suyu
Tuz
Pirinçleri ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün.
Tencerede tereyağını eritip pirinci ilave ederek 10 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Pilavı ateşten alın. Kapağını açıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün ve kapağını tekrar kapatın. Bu şekilde 20 dakika dinlendirin. Pirinçleri ezmemeye özen göstererek bir kez harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.