Kısa URL: https://ml.md/lc91072
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2013
2,165 defa indirildi / yazdırıldı
6 sütmısır
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
Süt mısırları güzelce temizleyip yıkayın. Tencereye mısırları dizin, suyunu koyun. Yaklaşık 1,5 saat kaynamaya bırakın. Düdüklü tencerede buharı çıktıktan sonra 15 dakikada pişiyor. Mısırları sudan çıkarıp henüz sıcakken üzerine tuzla karıştırdığınız tereyağını sürüp servis tabağına alın. İsterseniz üzerine kırmızı pul biber ya da karabiber de serpebilirsiniz.
Fotoğraf "Karmen" tarafından gönderildi. 15.09.2014
Kısa URL: https://ml.md/lc110617
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2015
1,451 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet kabuklu mısır koçanları
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Önce tencereye su koyun. Mısırların püsküllerini temizleyin, suyun içine koyup kaynatın. Mısırlar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra bir fırın kabına alıp üzerine tereyağı ve tuz serpin. Yağlı kağıtla kaplayın ve fırında 10 dakika daha bekletip sıcak olarak ikram edin.