Kısa URL: https://ml.md/lc8027
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
2,333 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet piliç
Yarım ekmek içi
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz.
Pilicin göğüs ve butları kemiklerinden ve sinirlerinden ayrılır. Hafif zeytinyağı sürülmüş yerde döğülür. Önce una, sonra yumurtaya, daha sonra ekmek içinde yapılmış galetaya bulanır; hazırlanır. Bir kap içerisinde tuzsuz tereyağla ağır ateşte alt üst kızartılır ve arzu edilen garnitür sebze konularak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc8026
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
2,527 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet piliç göğüsü
1 kaşık tuzsuz tereyağı
2 kaşık tereyağı
2 adet yumurta
yarım adet ekmek
2 kaşık sadeyağ
Yeteri kadar tuz.
Kemiğinden ayrılmış iki piliç göğsü hafif zeytinyağı sürülmüş yerde ince döğüierek, ortasına ceviz .büyüklüğünde donmuş, yassı tereyağı konulur. Pilicin göğsü yağı sarıp kapatmış olmalıdır. Hazırlanmış -göğüsler Önce una, sonra yumurtaya ve sonra da rendelenmiş veya süz-güden geçmiş ekmek içine ;bulanır. Bol kızgın yağa ikişer parça konarak iki defada kızartılır. Süzgüye çıkarılır. Piliç çabuk pişeceğinden ve içindeki yağ piliç pişmeden eriyeceğinden ateşten -çabuk almalıdır. Hazırlanan piliç göğüsleri hemen pişiriimeyecekse, serin yerde saklanmalıdır. Yanına ince kesilmiş kızarmış patates, arzu edilen garnitür sebze konur.