|
Tereyağlı Yumurta |
|
Erdinç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2005
Mesajlar: 35 Şehir: Gemlik |
Kısa URL: https://ml.md/lc1147
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2006
3,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kaşık tereyağı
6 yumurta
Tuz
Karabiber
Yumurta sahanına 1,5 kaşık tereyağını koyun; yumurtaları sahanın değişik yerlerine düzenli olarak kırın. Üzerini kapatıp yumurtaların akları hafifçe beyazlaşıncaya kadar pişirin tuz ve karabiberini ekleyerek sıcak sıcak sofaray getirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
|
Tereyağlı Yumurta |
|
şiar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56972
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010
2,335 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahanda kızdırılan bir miktar tereyağı veya sade yağ içine taze yumurtaları kırıp sarılarını bütün olarak akıtmalı. Tuz ve biberini serperek, yumurtalar biraz katılaşıncaya kadar pişirip indirmeli ve sıcak sofraya getirilmelidir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
|
Sahanda Tereyağlı Yumurta |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96801
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2014
2,505 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurtayı tek tek kaseye kırınız.
Sahana tereyağını koyunuz, eritiniz.
Yağ iyice ısınınca yumurtayı ekleyiniz.
Yağı fazla ateşte tutarsanız, dumanlanma noktasına gelerek yanacaktır.
Yumurtayı aktarırken mümkün olduğunca sahana yakın tutun ki yumurta parçalanmasın.
Yumurtaların sahanda sarıların tam ortada durmasına özen gösterin.
Pişme esnasında tuzu yumurta sarısının üzerine atmayın, yumurta sarısı patlar.
3 dakika ocakta tutarak pişiriniz.
Sıcak servis tabağına yerleştiriniz.
Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırarak servis tabağındaki yumurtanın üzerine gezdiriniz.
|
Tereyağında Yumurta |
|
hatice hatice
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc135127
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2018
1,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1,5 çorba kaşığı margarin
4 adet iri yumurta
Tereyağı teflon tavada eritilir, yağ kızdıktan sonra içine 4 adet yumurta kırılır, öte yandan 3 diş sarımsak kabında dövülür, yoğurtla iyice karıştırılır, yumurtalar karıştırılmadan yağda biraz piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür, 1 çay kaşığı pul biber serpilir, istenirse maydanoz dallarıyla süslenerek servis yapılır.
|
Tereyağında Yumurta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166247
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı
|
Canan Karatay
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
Kaya tuzu
Bir tutan kırmızıbiber
Kapaklı tavayı ocağın üstüne koyun ve tereyağını içine atın. Orta ateşte eritin, göz göz olmaya başlayınca yumurtaları tavaya kırın ve söndürün.
Tavanın kapağını kapatıp, kendi ısısı ile sarılarının kayısı kıvamına gelmesini bekleyin. Servis edin.
|
|