|
|
Termal Çorbası (Yalova) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145588
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2019
3,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük havuç
1 patates
1 kereviz
2 dal dereotu
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı bezelye
50 gram yağsız haşlanmış kuzu eti
1 kaşık yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 litre et suyu veya su
Yeteri kadar tuz
Bir tencereye önce tereyağı konulup eridikten sonra un ilave edilir.
Kavrulan una, bir litre su ilave edilir, karıştırılarak topaklanmamasına dikkat edilirek kaynatılır.
Patates, havuc, kereviz, küçük küpler halinde doğranıp tencereye et ile birlikte ilave edilir. Pişince bezelye, dereotu, sarımsak ince kıyılmış olarak eklenir.
Terbiye için bir kase de az miktarda un, yoğurt, yumurta sarısı ilave ederek karıştırılır.
Kıvamı koyu olursa az su daha ilave edilir.
Kaynayan çorbaya karıştırarak, tuzu eklenir ve sıcak olarak servise sunulur.
|
Termal Çorbası |
|
akraba
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2019
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc147322
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2019
627 defa indirildi / yazdırıldı
|
Termal çorbası, havuç, patates, kereviz gibi birbirinden lezzetli sebzelerle yapılıyor. Terbiye edilen bol tereyağlı çorba, kıyılmış bezelye ve sarımsak da eklendikten sonra sofralarda yerini alıyor.
|
|
Termal Çorbası (Yalova) Tarifleri Marmara Yemekleri
|
|