Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kilis Yemekleri > Tevek Sarması (Adıyaman) (2 adet - 32,628 defa bakıldı)

Tevek Sarması (Adıyaman)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tevek Sarması (Adıyaman)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc106158
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2015
3,661 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. asma yaprağı
2 su bardağı yarma
50 gr. margarin
3 kg. yoğurt
4 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kepekli un
Yeterince tuz
Yeterince sıcak su

2 Su bardağı yarmanın üzerine 1 bardak su eklenir ve yarmalar yumuşayana kadar yoğurulur. Bir gece önceden suda bekletilmiş asma yaprakları ortadan ikiye bölünür. İkiye bölünmüş asma yapraklarının içine fındıktan biraz daha büyük yarma parçaları doldurulup, minik sarmalar elde edilir. Derin bir tencereye sarmalar dizilir ve tuzu serpilir. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.
Diğer tarafta; derin bir tencerede 3 kg yoğurt, yeterince tuz, 1 adet yumurta ve 2 yemek kaşığı kepekli un güzelce çırpılır. Malzemeler kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
Başka bir tavada 4 adet yemeklik doğranmış kuru soğan sanayağı ile karamelize olana kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üçte biri yoğurtlu sosa, üçte biri sarmaların üzerine ilave edilir ve soğanların geri kalan kısmı da sarmaların üzerini süslemek için tavada bırakılır ve iyice renk değiştirene kadar kavrulur. Sarmaların üzerine yoğurtlu sostan bol miktarda dökülür ve sosla birlikte pişirilir. Sarmalar iyice yumuşayınca ocaktan alınır ve yoğurtlu sosu süzülür. Sarmalar bir servis tabağına alınır, üzerine yoğurt sosu gezdirilir ve karamelize olmuş soğanlar eklenip servis yapılır.



Tevenk Sarması (Adıyaman)

stüdyo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Şehitkamil Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc154983
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2020
436 defa indirildi / yazdırıldı




https://haber7.com

300 g taze asma yaprağı
1,5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 kase yoğurt
4 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ

İnce bulgur ve irmik geniş bir kaba alınıp ıslatılır. Biraz şişince karabiberi, pulbiberi ve tuzu atılır. Sakız kıvamına gelene kadar yoğurulur.
Tuzu alınıp 2'ye bölünerek küçültülen asma yapraklarına iç harçtan nohuttan biraz büyük sıkılarak sarılır. Sarmanın boyu oldukça küçük olacaktır. Tencereye açılmaması için sıkı sıkı dizilir. Her kat çıkıldığında aralara doğranan kuru soğanlar serilir. Sıcak suyu verilip kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
Ters çevrilerek sunuma alınır. Üzerine karamalize edilen soğan gezdirilir ve yoğurtla sunuma hazırlanır.







Tevek Sarması (Adıyaman) Tarifleri Kilis Yemekleri



(2 adet Tevek Sarması (Adıyaman) 32,628 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası