Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sütlü Tatlılar Pelteler > TEZ PİŞTİ (5 adet - 66,499 defa bakıldı)

TEZ PİŞTİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tezpişti

akıl küpü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2014
Mesajlar: 30
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc103241
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2014
1,534 defa indirildi / yazdırıldı




4 Adet Yumurta
1 bardak tereyağı
1 Bardak Un
1 Bardak Toz Şekeri
3 Bardak Ceviz Veya Badem
2 Portakal
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
1 Bardak Su
Şerbeti:
2 Bardak Su
1 Bardak Portakal Suyu
1 Limon Suyu
1 Bardak Bardak Şeker

Yumurtalarımızı çırpıyoruz daha sonra şekerimizi ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Çırpma işleminden sonra unumuzu, kabartma tozumuzu ve tereyağını ilave edip iyice karıştırıyoruz. Portakallarımızın kabuğunu rendeliyoruz ve sonra suyunu çıkarıyoruz. Daha sonra portakalın suyunu, kabuğunun rendesini ve 1 bardak suyumuzu ilave edip karıştırma işlemini tekrarlıyoruz. Sonunda soymuş olduğumuz bademleri veya cevizlerimizi dövüp ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış bir tepsiye döküp orta ısılı bir fırında üstü koyu kahverengi oluncaya dek pişirin.Fırından çıkar çıkmaz soğuk olan şerbetimizin üstüne ilave ediyoruz.


Tez Pişti

farfara
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 16.08.2014
Mesajlar: 17
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc100871
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2014
1,947 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
500 ml ılık süt
100 gr margarin
100 gr iri dövülmüş ceviz
1 adet çırpılmış yumurta
Şerbeti için:
600 gr toz şeker
3,5 su bardağı su

Una ılık sütü karıştırarak katın. Pütürlü kalmaması için gerekirse süzün.
Yağını ilave edin. Karıştırmaya devam ederek kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirip soğutun. Hamura ceviz ve yumurtayı katıp yoğurun. Yağlanmış fırın tepsisine 1 cm kalınlığında yayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurun üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak şerbetten 150 ml. ayırın, kalanı sıcak hamurun üzerinde gezdirin. Tatlı ılıınca ve şerbetini çekince ayırdığınız şerbeti tatlın üzerinde gezdirin, en az 1 saat dinlendirip servis yapın.
Şerbeti: Şekere su katıp eritin. Orta hararetli ateşte kaynama noktasına geldikten sonra 10 dk. daha pişirin ve sıcak tutun.


TEZ PİŞTİ

cevzasoykök
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.12.2007
Mesajlar: 24
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc19917
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2007
2,361 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
250 gr. şeker,
1 lt. süt,
2 yumurta,
80 gr. pirinç unu,
vanilya.

Yapılışı:
1- Bir tencereye pirinç ununu, şekeri koyup yavaş yavaş sütü ilave ederek pirinç ununu eziniz.
2- Ateşe koyup karıştırarak pirinç kokusu gidinciye ve boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
3- Ateşten alıp vanilyasını koyunuz.
4- Ateşe dayanan porselen bir kaseye koyunuz.
5- Bir kepçe kadarını ayırıp bunun içine 2 yumurta sarısı, katı kar haline getirilmiş 2 yumurta akını koyup iyice karıştırınız.
6- Kasedeki soğumuş muhallebinin üzerine yayıp düzeltiniz.
7- Hafif hararetli fırında üzerini kızartınız.

NOT: Eğer fırınınız yoksa elektrik ızgarasının kapağını kasenin üzerine kapayıp kızartabilirsiniz.


Tezpişti

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7704
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2006
2,271 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler: 10 çorba kaşığı tozşeker, 1 litre süt, 2 adet yumurta, 3 çorba kaşığı pirinç unu ve vanilya.

Hazırlanışı: Pirinç unu ve şeker bir tencereye konularak karıştırılır. Ardından yavaş yavaş süt ilave edilerek pirinç unu iyice yedirilir. Daha sonra orta ateşte pirinç kokusu gidene ve boza kıvamında koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ateşten alıp vanilyası konulur ve sıcağa dayanıklı porselen bir kaba boşaltılır. Bir kepçe kadarı ayrılarak bunun içersine iki yumurta sarısı, katı kar haline getirilmiş iki yumurta akı konulup iyice karıştırılır. Kâsedeki soğumuş muhallebinin üzerine dökülüp, düzgünce yayılır. Hafif hararetli bir fırında üzeri kızartıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Soğuk olarak servise sunulur.


TEZ PİŞTİ

DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc1360
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
2,370 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
2 yumurta akı
Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:
1- Süt şekerle kaynatılır.
2- Yarım bardak soğuk süt ile ezilmiş pirinç unu şekerli süte karıştırılıp pişirilir. Vanilya konur.
3- Bu muhallebinin yarısı kaselere boşaltılır.
4- Geri kalanı hafif ateşte iken, iki yumurta akı çarpılır, kar haline getirilir.
5- Ateşteki muhallebi aklara ilave edilip karıştırılır.
6- Kaselerin üzerine doldurulur. (Kaselerin ateşe da yanıklı olması gerekir.)
7- İçinde su bulunan tepsiye dizilir. Fırında üstleri kızartılır. (Isının üstten verilmesi gerekir.)

Not: Muhallebileri fırına koymadan, üzerlerine biraz pudra şekeri elerseniz daha güzel kızarır.






TEZ PİŞTİ Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(5 adet TEZ PİŞTİ 66,499 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort