|
Tikvenik |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80369
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012
4,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Margarin
5 Su Bardağı su
3 Adet yumurta
1 Su Bardağı sıvıyağ
1,5 Su Bardağı toz şeker
5 Su Bardağı şeker
0,5 Paket kabartma tozu
1 Kase İNCE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 Aldığı kadar un
2 Yemek Kaşığı sirke
0,5 Adet yarım limon suyu
1 Kg. RENDE BALKABAĞI
1 Su Bardağı süt
Hamuru için:
3 Yumurta
1 Su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı sirke
1 Su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
1 kg rende balkabağı
1 Kase ince dövülmüş ceviz
1,5 Su bardağı toz şeker
Şerbeti İçin:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hamurun malzemeleri derince bir kaba alınarak kulak memesi kıvamında bir tatlı hamuru elde edilir. Hamur yumurtadan biraz daha irice bezelere bölünerek 1 saat kadar bez örtü altında dinlenmeye alınır. Bu arada rendelenmiş balkabağı, toz şeker ve ince kırıklı dövülmüş cevizle birlikte harmanlanır. Dinlenen hamurlardan ince baklavalık yufkalar açılır. Yufkanın bir yarısına iç harç serpelenir ve diğer yarısı onun üzerine kapaklanır. Rulo hale getirilen iç harçlı yufkalar, yağlanmış tepsiye alınarak her yeni hamur diğerine eklenecek şekilde kol böreği gibi içten dışa sarılır.
|
Tikvenik |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161524
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2021
312 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
1 kg. bal kabağı (kabuğu soyulmuş)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bal kabağını geniş bir kase içine rendeleyin.
Şeker, ceviz ve tarçını bal kabağına ekleyerek karıştırın.
Yufkaları yarım ay oluşacak şekilde tam ortadan kesin. 8 adet yarım ay şeklinde yufka elde etmiş olacaksınız.
Bir fırça ile yufkaların iç yüzeyini kaplayacak şekilde sıvı yağ sürün.
Ardından bal kabaklı harcı yufkanın içine eşit bir şekilde yerleştirin ve rulo şeklinde sarıp, gül gibi dolayın.
Doladığınız ilk yufkayı yağlı kağıt koyduğunuz bir fırın tepsisine veya 30 cm çapında yağlanmış borcamın ortasına yerleştirin.
Diğer yufkalara da sıvı yağ sürün ve iç harcını koyarak rulo şeklinde sarın. Ortaya yerleştirdiğiniz yufkayla birleştirerek dizin. Birleştirdiğiniz yufkalar gül böreği gibi tepsiye dizilmiş olmalı.
Elinizdeki yufkalar bittiğinde kalan sıvı yağı böreğin en üst kısmına bir fırça ile sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin.
Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin.
Not: Bal kabaklı karışımı böreğin içine koymadan önce soteleyebilir ve daha yumuşak bir börek elde edebilirsiniz. Böreğin daha çıtır olmasını isterseniz harcınızı sotelemeden kullanın.
|
Tikvenik |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161578
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2021
316 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
500-600 gram bal kabağı
1 çay bardağı şeker (daha tatlı seviyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz)
2 çay bardağı doğranmış ceviz içi
3 yemek kaşığı tarçın
Yufkaları yağlamak için;
Yarım su bardağından biraz fazla tereyağı
Üzerine serpmek için;
Pudra şekeri
İç harcı için bal kabağını incecik rendeleyin.
İçine şekeri, ceviz içlerini ve tarçını ekleyip iyice karıştırın.
Yufkaları ikiye kesip erittiğiniz tereyağını ile yağlayın.
İç harcından koyup rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız ruloları tepsiye yuvarlak şekilde dolayın.
Üzerini de yağladıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından aldığınız böreğin üstünü hafifçe su ile ıslatın ve üzerini bir bezle örterek dinlendirin.
Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
|
Tikvenik |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180956
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2024
12 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
Bir tutam tuz
İç harcı için:
500 gram balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Pudra şekeri
Balkabağını rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin.
Orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Harcı ocaktan alınca soğuması için bir kenara bırakın.
Ceviz içi ve tarçını ekleyerek iyice karıştırın.
Unu derin bir karıştırma kabına alın, ortasını açarak sıvı yağı, suyu, sirkeyi ve tuzu ekleyin.
Pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru küçük bezelere ayırın.
Her bir bezeyi oklava yardımıyla incecik açın.
Açtığınız yufkanın üzerine balkabağı harcını ince bir şekilde yayın.
Harcı yufkanın bir kenarına daha yoğun bir şekilde yerleştirin ve rulo şeklinde sarın.
Sardığınız ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Bu işlemi tüm yufkalar için tekrarlayın.
Ruloların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengini alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak Tikvenik’i biraz soğuduktan sonra dilimleyin.
Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
|
|