Kısa URL: https://ml.md/lc43281
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2009
2,304 defa indirildi / yazdırıldı
2 paket Ülker Pötibör sütlü bisküvi
3 yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket (175 g) krem peynir
1 bardak koyu hazırlanmış espresso ya da nescafe
1 paket bitter çikolata, rendelenmiş (80 gramlık)
2 çorba kaşığı kakao
Yumurtanın beyazlarını kar gibi oluncaya kadar çırpın.
Ayrı bir kapta yumurtanın sarılarını şekerle beraber yaklaşık 2 dakika çırpın. Krem peyniri ilave edip karıştırın.
Yumurta beyazlarını peynir karışımına ekleyin ve bir spatula yardımıyla alttan üste doğru yuvarlaklar çizerek karıştırın.
1 paket Ülker Pötibör bisküviyi hazırladığınız kahveye tek tek batırarak ıslatın ve cam kabın altına yerleştirin.
Peynir karışımının yarısını pötibörlerin üzerine dökün ve rendelenmiş çikolatayla 1 çorba kaşığı kakaoyu serpin.
2. paket pötibörü de aynı şekilde kahveyle ıslatarak peynir karışımının üzerine yerleştirin.
Kalan peynir karışımını üzerine dökerek spatulayla düzeltin ve buzdolabında yaklaşık 3-4 saat bekletin.
Servisten önce üzerine kalan kakaoyu serpip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc180789
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2024
73 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet hazır pandispanya keki
2.5 su bardagı süt
3 yemek kasıgı seker
3 yemek kasıgı un
1 yumurta
200 gram içim labne
Islatmak için;
1 su bardagı sıcak su ve 3'ü bir arada hazır kahve
Üzeri için;
kakao ve türk kahvesi
Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır. 15dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir. Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır. Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır. Kalan krema da dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.
Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao ve türk kahvesi serpilir. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc180791
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2024
17 defa indirildi / yazdırıldı
Muhallebisi için;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri (1 paket)
Islatmak için;
1/2 su bardağı sıcak su
3’ü bir arada hazır kahve
Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır. 15dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir. Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır. Kalan krema da dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır. Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.