Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kontrfile Tarifleri > Tirit (6 adet - 247,204 defa bakıldı)

Tirit


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tirit

fatma37
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 17.03.2007
Mesajlar: 3
Şehir: istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc12753
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2007
2,592 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet bayat (kuru) ekmek
2 adet soğan
100 gr et/kıyma
Su
Tuz
Sıvı yağ

Soğanla kıyma sıvı yağda kavrulur tuz ve su eklenir kaynatılır ekmekleri dilimleyip bir kaba dizilir ve üzerine yapılan sos dökülür ve suyu çekene dek beklenir.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 10.06.2021


Tirit

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc107628
Gönderme Tarihi: 16.May.2015
1,851 defa indirildi / yazdırıldı




İnönü Kaymakamlığı

Bayat Ekmek
Et (kuşbaşı)
Kuru Soğan
Sıvıyağ
Salça
Tuz ve pul biber

Etler tencerede kavrulur. Kuru soğan ilave edilir. Sonra salça, su, tuz ve pul biber ilave edilip kaynatılır. Bayat ekmekler dilimlerin tabağa dizilip etli sos ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.



Tirit

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc117817
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2016
1,681 defa indirildi / yazdırıldı




Nida Sönmez

½ kilo dana bonfile
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet pide
½ kilo yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz

Bonfileler kuşbaşı şeklinde doğranıp düdüklü tencereye üzerine 1 bardak su eklenerek koyulur. 20 dakika pişirilir. İyice yumuşadıktan sonra suyu süzülerek bir tavaya alınır. Tavada 5 dakika kadar karıştırılarak kızarması sağlanır. İsteğe göre yarısı başka bir tavaya alınarak üzerine soğan ve biberler eklenerek kavrulur. Pideler kare şeklinde kesilerek bir tavada orta ateşte ısıtılır ve servis yapılacak kabın altına koyulur. Üzerine sarımsak ilave edilmiş yoğurt eklenir. Diğer tarafta tavada tereyağ ve salça kızartılır. En alta pide, üstüne sarımsaklı yoğurt üzerine salçalı sos ve üstüne de kavurduğumuz bonfileler eklenir. Maydanozla süslenerek sıcak servis yapılır.



Tirit

eda tırpan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2019
Mesajlar: 26
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc144609
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2019
600 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram dana eti
4 adet tırnak pide
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber veya salça
2 iri diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet defne yaprağı

İrice doğranmış dana etlerini 2 su bardağı suyla düdüklü tencereye alın.
İçine tuz, karabiber ve defne yaprağını da ekleyip 30-40 dakika kadar pişirin.
Etleri pişince bir çatal yardımıyla lif lif didikleyin. Suyunu ayırın.
Pideleri küp küp doğrayıp 15 dakikalığına fırına verin ve kıtır kıtır olmasını sağlayın.
Tabaklara bölüştürdüğünüz pidenin üzerine etin suyundan gezdirin ve etleri yerleştirin.
Yoğurdu çırpıp etlerin üzerine gezdirin.
Tereyağını eritip içine kırmızı biber veya salça ekleyip kızdırın.
Kırmızı yağı yoğurdun üzerine gezdirip sıcak sıcak servis edin.

Not: Bu yemeği Ramazan ayında Ramazan pidesi kullanarak da yapabilirsiniz. Didiklenmiş et yerine tavuk veya kavrulmuş kıyma da kullanabilirsiniz.



Tirit

altın çilek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.10.2019
Mesajlar: 22
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc146107
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2019
1,227 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr yufka
1 kg dana eti (kemiksiz)
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için;
750 gr süzme yoğurt
2-3 diş dövülmüş sarımsak
100 gr tereyağı

Et haşlanır, soğutulup didiklenir. İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber konup harmanlanır. Yufka ortadan ikiye kesilir. Et karışımı yufkanın yuvarlak kısmına konup rulo şeklinde sarılır. Sarılan yufkalar, parmak uzunluğunda eşit şekilde kesilir. Dik olarak fırın kabına dizilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dk. Pembeleştirilir. Diğer tarafta 1 su bardağı et suyu kaynama derecesine getirilir. Fırından çıkarılıp ılıtılmış hamurun üzerine et suyu gezdirilip 5 dk sıcak fırına konup, hamur et suyunu çekmiş olarak fırından çıkarılır. Yoğurt çok az su ile inceltilip, sarımsak ile karıştırılır. Tereyağ kızdırılır. Fırından çıkmış tirit in üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış kırmızı biberli tereyağ dökülerek servis edilir.



Tirit

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171146
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2023
245 defa indirildi / yazdırıldı




Bayatlamış ekmek
Yoğurt
Sarımsak
İlikli kemik suyu
Tereyağı
Az miktarda kıyma

Genellikle tirit yemeği büyük tepsilerde sunuluyor. Öncelikle bayat ekmekler tepsinin içerisine dizilerek başlanıyor.
Ardından ilikli kemikler uzun süre boyunca kaynatılıyor.
Tüm şifasını suyuna veren ilikli kemik suyu ile tepsideki ekmekler iyice ıslatılıyor.
Diğer yandan sarımsaklı yoğurt hazırlanıyor.
Islanan kuru ekmeklerin üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt gezdiriliyor.
Kavrulmuş kıyma ve kızgın tereyağı ile son dokunuş yapılıyor. Böylece tirit yemeği hazır oluyor.







Tirit Tarifleri Kontrfile Tarifleri



(6 adet Tirit 247,204 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort