Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tiritli Köfte (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tiritli Köfte (Şanlıurfa)

Nur Ata
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2017
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc126884
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2017
2,017 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kuyruklu parça et - 250 gr.
Çiğ köftelik et - 50 gr.
Nohut - 50 gr.
Bulgur - 60 gr.
Pulbiber - 5 gr.
Kuru soğan - 100 gr.
Tuz - 3 gr.
Karabiber - 2 gr.
Yoğurt - 100 gr.
Sarımsak - 3 gr.

Nohutlar yumuşaması için bir gece önceden ıslatılır. Köfte yoğurulabilecek genişçe bir tepişini bir köşesine dövülüş kara et sekiz parçaya bölünmüş soğan, pul biber, karabiber, tuz konularak karıştırılır. Karışıma yavaş yavaş bulgur ve su eklenerek yoğrulur. Köfte avuç içerisinde şekillenecek kıvama geldiyse tutmuş demektir. Aya köftesi kıvamına gelen köfteden soğanlar çıkartılarak iri fındık büyüklüğünde yuvarlanır. Bir tencereye konulan tuzlu suyun içine atılan köfteler kaynadıktan sonra suyu süzülür.
Kuşbaşı doğranmış kuyruklu et ve geceden ıslatılan nohutlar bir tencere suda pişirilerek tirit haline getirilir, kuyruklar çıkartılıp ezildikten sonra tekrar içine atılır. Et ve nohut tamamen piştiğinde tencereden alınarak önceden hazırlanmış köfteler ilave edilir. Üzerine sarımsakyoğurt dökülerek servis edilir.



Tiritli Köfte (Şanlıurfa)

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc121571
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2016
2,399 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı köftelik bulgur
150 gr. çiğ köftelik kıyma
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
Sosu için:
1 kuru soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Tuz

Bulgurun üzerine baharatları ilave edilir, karıştırılır, üzerine sıcak su ilave edilerek, yumuşaması için biraz beklenir.
Süre sonunda kıyma, un, irmik ve yumurta ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
Yoğurulan hamurdan misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Köfteler unlanmış bir tepside biriktirilir.
Bir tencereye doğranmış soğan ve sıvı yağı alınır pembeleşene kadar kavrulur. Salça, pul biber, karabiber ve tuz ilave edilip bir süre daha beraberce kavrulur.
Üzerine sıcak su ilave edilir. Hazırlanan köfteler ve nohut kaynayan sosa eklenir, 10 - 15 dakika kaynatılarak sıcak servis edilir.

Not: Arzuya göre nar ekşisi ve nane de ilave edilebilir.



Tiritli Köfte (Şanlıurfa)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc39125
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2009
3,034 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg parça et
1 su bardağı ıslatılmış nohut
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Yuvalak
1 tatlı kaşığı tuz

Et ve nohut 3-4 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar 2-30 dakika haşlanır.
Yuvalaklar süzgece alınır.
Sarımsaklar soyulur, tuz ile döğülüp yoğurda katılır, bir tavaya alınır.
Yemekten bir kepçe alınır yuvalak'a konur. Sarımsaklı yoğurt dökülerek sıcak servis yapılır.


ML® Tiritli Köfte için tıklayın






Tiritli Köfte (Şanlıurfa) Tarifleri Ciğer Köfte Tarifleri



(3 adet Tiritli Köfte (Şanlıurfa) 120,223 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort