|
Tiritli Köfte |
|
sude
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc3737
Gönderme Tarihi: 14.May.2006
2,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 Su Bardagi Nohut
1 Tatli Kasigi Tereyağıi
1 Tatli Kasigi Margarin
100 gr Kuzu Eti
1 Çorba Kasigi Salça
1 Adet Sogan
Hamur Için:
1 Çay Bardagi Ince Bulgur
50 gr Çok Çekilmis Kiyma
2 Adet Yumurta
5 Çorba Kasigi Kiyilmis Ceviz
Tuz, Karabiber
YAPILIŞI
Öncelikle bir gece önceden 1 su bardagi nohutu derin bir kaba alip,islatin.Bir gece bu sekilde bekletin.
Bol suda haslayin. 1 tatli kasigi tereyağı ve margarini tavada eritip,etleri,etleri bu yagda karistirarak soteleyin. Yemeklik dogranmis soğan ve 1 çorba kasigi salçayi ekleyin. Bir miktar su ilave edip kisik ateste iyice pisirin. Tuz ve nohutlari da tencereye ilave edin.Tencereyi ocaktan alin.
Hamur için;1 çay bardagi ince bulgur ve kiymayi karistirin. Su ilave edip, yogurun. Tuzunu ekleyin. Yogurmanin sonuna dogru hamura tek tek yumurtalari kirin.
Kiymayi tereyağı ile tavaya alip, çevirerek kavurun. Içine bir tutam tuz ve karabiber katin. Sogan ile margarini ayri tavada kavurun. Daha sonra ikisini bir tavaya aktarip, beraberce kavurun. Içine, ikiye yada dörde bölünmüs cevizler ilave edin. Yagin donmasi için bekletin.
Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklügünde açin. Içini hazirlayip, donmaya biraktiginiz et ile doldurun. Ayrica hazirladiginiz hamurun bir kismini nohut seklinde yuvarlayip yemege eklemek için hazirlayin. Yemek pistikten sonra nohut büyüklügünde hamurlar ve ceviz büyüklügündeki et ile doldurulan hamuru yenmege ekleyin. Sicak olarak servis yapin.
ML® Tiritli Köfte için tıklayın
|
TİRİTLİ KÖFTE |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23518
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2008
2,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gr. parça et
2 su bardağı ince bulgur
Tuz
Kırmızı biber
2 su bardağı nohut
250 gr. çiğ köftelik kıyma
1 soğan
Yapılışı:
Nohut akşamdan suya konur. Bir tencerede 10 dakika haşlanıp, suyu süzülür. Bir tencereye kuşbaşı et, nohut, tuz ve su konup haşlamaya bırakılır.
Ayrı bir yerde bir kaba 250 gr. kıyma, bulgur, tuz, dörde bölünmüş soğan, kırmızı biber konup yoğrulur. Gerektikçe su alıp çiğ köfte gibi yoğrulur. İçinden parça soğanlar çıkartılır. Köfte nohutdan az büyük parçalara kopartılıp elle yuvarlayıp top haline getirilir. Kaynayan suya atılıp haşlanır. Süzgece çıkartılıp pişmeye yakın olan nohutlu ete bırakılır. Bir tavada yağ kızdırılıp içine kırmızı biber atıp yemeğin üstüne gezdirilir. Yemek ocaktan alınıp, sıcak olarak servis yapılır.
|
Tiritli köfte |
|
AhuDudu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2007
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16994
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2007
2,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
Yarım kg kemikli kuzu eti
250 gr yağsız dana kıyma
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı köftelik- bulgur
1 küçük soğan , 6 su bardağı su,
Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Kemikli kuzu etini tencereye alıp tereyağı ve tuz ilave edin. Et suyunu salıp çekinceye kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Soğanı doğrayıp ete ekleyin, birkaç dakika kavurup domates ve biber salçasını ilave edin. Nohut ve 5 su bardağı suyu ekleyin. Et ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yağsız kıymaya bulgur, 1 su bardağı su ve tuz ekleyip yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar alarak avucunuzun içinde yuvarlayıp küçük köfteler hazırlayın.
Tenceredeki etli nohuta hazırladığınız köfteleri de ilave ederek 10 dakika daha kaynatın. Ateşten alıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.
|
TİRİTLİ KÖFTE |
|
Havva Atar
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc99563
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2014
2,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.mpd.org.tr
500 gr. Yağsız kıyma
500 gr. Bulgur
1 çorba kaşığı tuz
2 su, bardağı su
3 çorba kaşığı sade yağ
2 baş soğan
3 adet domates
Yarım kg. Bulgur içerisine yarım kg. Yağsız çiğ kıyma bir kaşık tuz ve 250 gr. Kadar da su konarak bir tepsi içerisinde iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlanır , kaynamakta olan suya atılır , pişirilir. Diğer taraftan ayrı bir kapta yağda soğan kavrulur. Domates ilave edildikten sonra arzuya uygun olarak et suyu konur ve kaynatılır. Diğer tarafta , kaynatılmış ve süzülmüş köfteden yeneceği kadar tirit ile köfteler karıştırılarak yenir.
|
|