Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaygana Tarifleri > Tırnaklı Pide (5 adet - 20,144 defa bakıldı)

Tırnaklı Pide


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tırnaklı Pide

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc124722
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2017
3,171 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Alabildiği kadar un

Bir karıştırma kabına su ve sıvı yağ alınarak karıştırılır, yaş maya eritilir, üzerine tuz ve alabilği kadar un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamur üzeri kapatılarak bir süre mayalanmaya bırakılır.
Hamur 5 pazıya ayrılır, bir süre daha dinlendirilir.
Bir tepsiye kağıt serilir, üzerine hafif un serpilir.
Pazılar elle açılır, tepsiye konur, şekli düzeltilir, 20 dakika dinlendirilir.
Üzerine unla karıştırılmış su sürülür, elle bastırarak karelerle tırnaklı pide şekli verilir.
Fırın 50 derecede ısıtılır, tepsi fırına verilerek hamurun biraz daha mayalanması sağlanır.
Kabarınca ısı 190 dereceye çıkartılarak pişirilir.
Fırından çıkarılıp temiz bir bezin ortasına üst üste konur, biraz da su serpilir, bez kapatılarak biraz yumuşaması sağlanır.



Tırnak Pide

bidik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.08.2020
Mesajlar: 42
Şehir: Burdur
Kısa URL: https://ml.md/lc152410
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2020
495 defa indirildi / yazdırıldı




6 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı kadar ılık su
Tuz

Mayayı ılık suda eritin.
Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın.
Mayayı, sıvı yağı ve tuzu una ilave edin.
Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 1 saat kadar mayalandırın.
Dört bezeye ayırdığınız hamuru merdaneyle biraz açın.
Parmak uçlarınızla her yerine bastırarak pideye şekil verin.
Bu esnada fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Şekil verdiğiniz hamurları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
Tepsiyi fırına verip pideleri üstü kızarana kadar pişirin.
Pişen pideleri sıcak servis edin.



Tırnak Pide

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161528
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2021
620 defa indirildi / yazdırıldı




2 tatlı kaşığı kuru maya
3 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
8 su bardağı un
Üzeri için:
½ su bardağı çırpılmış yoğurt

Hamuru yoğuracağınız bir kabın içerisine mayayı alın ve üstüne ılık suyu ilave edin. Maya eriyene dek elinizle karıştırın.
Ardından hamur için gerekli olan diğer malzemeleri de ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
Kabın ağzını streç filmle kapatın ve sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
1 saatin sonunda kabarmış olan hamurunuzu alın ve 3 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı biraz un ve bir merdane yardımıyla oval bir şekilde açın.
Üstüne parmak uçlarınızla şekiller verin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
Üstlerine çırpılmış yoğurdu bir fırça yardımıyla güzelce sürün ve önceden ısıtılmış 240 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis edin.



Tırnak Pide

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc165404
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2022
937 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı buğday unu
1 su bardağı su
1 paket aktif kuru maya, yeteri kadar tuz ve toz şeker

Büyük bir kasede hamurun tüm kuru malzemelerini karıştırın ve suyu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Ellerinizi unlayarak kasedeki hamura yumruklarınızla bastırıp ters çevirin ve bu işlemi 10 kez yapın. Pideye parmaklarınızla bastırarak tırnak pide şekli verin ve fırında pişirin.



Tırnak Pide

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169408
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2022
238 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
5 - 5,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
Tepsiye serpmek için:
2 - 3 yemek kaşığı kepek
Üzeri için:
0,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı un
0,5 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
1 - 2 tatlı kaşığı çörek otu
1 - 2 tatlı kaşığı susam

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Ilık su, ılık süt ve tuzu ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamur toparlanınca hafif unlanmış tezgaha alıp yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda yaklaşık 40 dakika bekletin.
2 adet fırın tepsisine kepek serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 210 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Yarım çay bardağı suyu bir kaseye alın. Üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyip kaşık veya el çırpıcısı ile karıştırın. Üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyip iyice karıştırın. Pekmezi ekleyip karıştırın ve oda sıcaklığında bekletin.
Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini düzgün top şekline getirin ve fırın tepsilerine alın. Üzerlerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Süre sonunda parmaklarınızı suya batırıp tepsilerdeki hamurlardan birini hafifçe bastırarak 20x30 cm boyutlarında açın. Üzerine hazırladığınız sostan kaşık ile yayın. Parmaklarınızın uç kısımlarını hamura bastırarak çukurlar oluşturun. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çörek otu ve susam serpip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika sonra üzerini mutfak havlusu ile kapatın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.







Tırnaklı Pide Tarifleri Kaygana Tarifleri



(5 adet Tırnaklı Pide 20,144 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort