1 demet tırşik otu
1 su bardağı yarma
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Gerektiği kadar su
1 gece önceden yarmayı ıslatın.
Tırşik otunu güzelce yıkayıp ince ince kıyın.
Önceden ıslattığınız yarmayı ve tırşik otunu bol su ekleyerek tencerede kaynatın.
Yarma piştikten sonra tırşik otunun acısını alması için üzerine un serpin.
Yaklaşık 30 dakika sonra unu, bir kaşık yardımıyla alın.
Çorbanıza su ekleyip kaynatın. Terbiyeli yoğurt için yumurta, un ve yoğurdu çırpın.
Kaynayan çorbaya azar azar ekleyin ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin.
Not: Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine has bir lezzet olduğu için "Andırın Doktoru" olarak da bilinir.
Kısa URL: https://ml.md/lc153921
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2020
824 defa indirildi / yazdırıldı
Tirşik çorbası pancar çeşidi olan tirşiklerin toplanıp temizlenmesiyle yapılıyor. Oldukça zahmetli olan bu çorba hem çok besleyici hem de her gün tüketilmiyor. Tirşik otlarının ısırgan otu gibi yakıcı özelliğinin yok olması sebebiyle yaklaşık 13 saat bekletiliyor. Daha sonra tüketiliyor ve içerisine dökülen ayran sayesinde yaz kış içilebiliyor.