2 kg tirşik otu
1 su bardağı nohut (yarı yarıya haşlanmış]
1 su bardağı yarma
1,5 litre ekşi ayran
2,5 litre sıcak su
3 su bardağı un
Tuz
Öncelikte mayalanması için tirşik yapraklarını iyice yıkadıktan sonra süzün. Demet haline getirin ve ince kıyın. Büyük ve geniş bir tencerenin içine nohut, yarma, ayran ve sıcak suyu alın. Üzerine kıyılmış tirşiği ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırın. Bu karışımın üzerine her tarafını eşit olarak örtecek şekilde un serpin ve mayalanması için üzerini bir tülbent veya bezle iyice kapatın. Tencerenin kapağını kapatın ve yoğurt mayalar gibi tencereyi kalın bir örtü ile iyice sarın. Bu şekilde hiç açmadan 15 saat kadar bekletin ve tencerenin kapağını açın. Üzerindeki tülbentle hamurlaşmış un tabakasını birlikte alın (tirşik yaprakları sararmış gibi görünecektir], Mayalanma işlemi biten tirşik çorbasını 3-4 saat kaynatın. Bu esnada ara sıra üzerinde oluşan köpüğünü alın. Pişme süresi bitince tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc9768
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
5,451 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg Tırşik yaprağı
1 kase yoğurt
1 kg nohut ile dövme
1 çorba kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
Yeterince su
Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır. Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır. Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır.