Kısa URL: https://ml.md/lc103684
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2014
2,217 defa indirildi / yazdırıldı
Prof. Dr. Erman Artun
1 su bardağı nohut
1/2 demet ıspanak
1/2 kg. dövme
1 yemek kaşığı un
1 kaşık yağ
1 kg. yoğurt
Tuz
Dövme ile nohut pilav haline gelene kadar pişirilir. Yoğurt iyice çırpılarak ateşe konur ve üzerine pilav kıvamını alan dövme ile nohut dökülür. İnce ince kıyılan ıspanaklar yemeğin pişmesine yakın içine atılır. Un ise bir parça su ile eritilerek çorbanın içine dökülür ve birkaç dakika kaynatılır. Üzerine bir kaşık yağ eritilerek dökülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc164306
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2022
177 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Arslantaş
2 su bardağı dövme
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı yoğurt
1 demet ıspanak
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Dövme yumuşayıncaya kadar haşlanır ve nohut eklenir.
İyice çırpılan yoğurt ve ince ince kıyılan ıspanaklar pişmeye yakın tencereye eklenir.
Bir yemek kaşığı un, yarım çay bardağı ılık suda çırpılarak yemeğe eklenir.
Ateşten indirmeden önce kızdırılan tereyağı yemeğin üstüne gezdirilir.