1 Kg Yogurt
3 Bardak Su
1 Yumurta
2 Çorba kaşığı un
2 Su Bardağı Dövme
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
Yoğurt, un yumurta ve su ile iyice çırpılır. Aynı yöne sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.Dövme ile nohut tencerenin içine atılır. Ocakta Dövme ile nohut pişene kadar karıştırılır.Sonra nane ince ince kıyılır.Akşamdan tuzlu suda ıslanmış dövme ve nohut tamamen aşure kıvamına gelene kadar pişirilir. önceden kaynattığımız yogurtla karışıma eklenir. Pişmeye yakın bol yeşil nane eklenir. Arzu edilirse yeşil nane ile birlikte ıspanakta eklenir. Eger bulunabilirse ebelik adı verilen Osmaniyenin yaylalarında bulunan ekşimsi otla yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc148167
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2020
595 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram yoğurt
1 su bardağı dövme
1 çay bardağı nohut
500 gram ıspanak
1 demet nane
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı kaynamış su
Nohudu 8-10 saat önceden ılık suya koyup bekletin.
Dövme ve nohudu güzelce haşlayın.
Bu esnada nane ve ıspanakları doğrayıp kenara alın.
Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın.
Bir başka tencereye aktarıp kesilmemesi için hızla karıştırarak kaynatın.
Kaynayan yoğurda nohut ve dövmeyi de ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Çorbaya önce nane yapraklarını, naneler hafif sarardıktan sonra da ıspanakları ilave edin.
Son olarak çorbayı ateşten almadan önce 2 su bardağı kaynamış suyu ve tuzu da ekleyin.
Bir taşım daha kaynattığınız çorbayı sıcak servis edin.