|
|
Tombul Çorba (Tokat) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116322
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2016
3,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 su bardağı mercimek
1 kase tombul hamur
Yarım kilo yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım kaşık nane
1 kaşık tereyağı
Tuz
Tencereye su konulur. Mercimekler eklenerek pişirilir. 5-10 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır. Başka bir kapta yoğurt,dövülmüş sarımsak ve biraz su ilave edilerek karıştırılır. Tavada yağ kızdırılır. İçine nane eklenerek biraz kavrulur. Çorbaya ilave edilir. Servis yapılır.
|
|
Tombul Çorba (Tokat) Tarifleri Bartın Yemekleri
|
|