Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kılıç Tarifleri > Ton Balığı Ezmesi (4 adet - 198,788 defa bakıldı)

Ton Balığı Ezmesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TON EZMESİ

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11698
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007
2,901 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
300 gram ton balığı konservesi,
150 gram tereyağı,
1 çorba kaşığı ançüez ezmesi,
1 limonun suyu,
yeteri kadar zeytinyağı.

Yapımı :
Ton balığını ince delikli bir süzgeçten geçirmeli. Buna ançüez ezmesini, limonun suyunu ve yeteri kadar zeytinyağını katarak karışımı birbirine iyice yedirmeli. Beri yanda tereyağını küçük parçalara bölmeli. Tahta bir kaşıkla bunları çabuk çabuk döverek krema haline getirmeli. Bu kremayla ançüezli ezmeyi karıştırıp birbirlerine iyice yedirmeli. Bir kalıbın içini yağ kâğıdıyle kaplamalı ve kâğıdın içini zeytinyağına buladıktan sonra karışımı kalıba doldurmalı. Boşluk kalmaması için tahta bir kaşıkla iyice bas-tırmalı. Bir spatulayla da üstünü düzlemeli ve kalıbı buz dolabına kaldırarak en azından orada üç saat bırakmalı. Bu süre sonunda kalıptakini servis tabağına aktarmalı. Yukarıdaki tarifte anlatıldığı biçimde hazırlanacak mayonezin tamamını üstüne yaymalı, kapari ve turşu dilimleriyle de bunun üstünü süsledikten sonra tabağı servis vaktine kadar buzdolabında tutmalı.


TON EZMESİ

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11697
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007
3,246 defa indirildi / yazdırıldı




kullanılacak malzeme (6 kişi için):
300 gram konserve edilmiş ton balığı,
50 gram kapari,
1/2 kilo patates,
2 yumurta,
1 demet maydanoz,
1 limonun suyu,
50 gram kadar çeşitli turşu (kornişon, pancar, kırmızı biber, patlıcan, arpacık soğanı gibi),
2 bardak kadar zeytinyağı,
yeteri kadar tuz.

Yapımı :
Maydanozları temizleyip bol suda yıkadıktan sonra kıyarcasma ince doğramalı.
Patatesleri bol suda iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koymalı. Üstünü örtecek kadar su doldurmalı. Bir kaşık da tuz serpmeli ve kabı ateşe oturtmalı. Pata. tesler haşlanınca bunların kabuklarını soy. malı ve pompresten geçirip püre durumuna getirmeli.
Ton balığını ince delikli süzgeçten geçirerek püre durumuna getirmeli. Sonra bu ton ezmesine suyu süzüldükten sonra yıkanmış kaparilerin yarısını kıyarak katmalı. Kıyılmış maydanozu da serpiştirdikten sonra bunları karıştırarak ton ezmesine yedirmeli. Bu iş tamamlanınca bu defa ton ezmesiyle patates püresini karıştırarak bunları birbirlerine yedirmeli, bir kenarda onbeş dakika kadar dinlendirmeli. Bu arada yumurtaların sarıları, bir tutam tuz, 1 limonun suyu ve iki bardak kadar zeytinyağından yararlanarak bir mayonez hazırlamalı. Mayonez hazırlanınca yarısını bir kaba koyup buz dolabına kaldırmalı. Öbür yarısını da bir kenarda dinlendiril-mekte olan tonlu patatesli ezmeye azar azar katıp karıştırmalı. Mümkünse balık biçimindeki yoksa her-herhangl bir kalıbı zeytinyağına bulamalı. Bunun içine püre karışımını tahta kaşıkla bastırarak yerleştirmeli. Bir spatulayla ezmenin üstünü de düzelttikten sonra kalıbı buz dolabına kaldırmalı. Kalıp buz dolabında iki-ikibuçuk saat kadar kaldıktan sonra çıkarmalı, kaynar suya batırıp yarım dakika kadar tuttuktan sonra servis tabağına başaşağı ederek içindekini tabağa aktarmalı. Dolaptaki mayonezi de bunların üstüne yaydıktan sonra bir kenara ayrılmış kaparilerle ve süslü biçimlerde dilimlenmiş turşularla yemeğin üstünü süstetneli, tabağı tekrar buzdolabına kaldırmalı.
Yemek vakti gelince tabağı dolaptan alıp sofraya götürmeli ve servis yapmalı.


Ton Balığı Ezmesi

melda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56
Şehir: Acıbadem/İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc10320
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
2,862 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
100 gr ton balığı konservesi,
100 gr tereyağı,
3 yumurta,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
zeytinyağına yatırılmış 2 ançuez.

Yapılışı:
Ançuez ve ton balığı küçük parçalara bölünüp havanda iyice dövülerek veya blender yardımıyla macun kıvamına getirilir. Ton balığının zeytinyağlı salçası ince delikli süzgeçten geçirilir. Yumurtalar katı olarak haşlandıktan sonra sarısı alınır; iyice ezilir. Tereyağı küçük parçalara bölünerek, tahta bir kaşık ile krema durumuna getirilir. Buna balık ezmesi katılır ve balığın süzülmüş salçasıyla hafifçe sulandırılır. Daha sonra bu karışıma, maydanoz ve yumurta sarısı ezmesi katılır. Tuz ve karabiber de serpildikten ve karışıma yedirildikten sonra servis yapılır.


Ton Balığı Ezmesi

melancoly
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
Kısa URL: https://ml.md/lc4294
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
2,564 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 Kutu Yagsiz Tonbaligi Konservesi (Yaklasik 200 gr)
1 Küçük Sogan veya 1 Dis sarmisak
Yarim Limon Suyu ve rendelenmis Kabugu
250 gr. Krem Peynir
1 Çorba Kasigi Maydanoz
3 Zeytin
Içi Bosaltilmis Domates veya Limon
Tuz, Karabiber
Portakal Dilimleri

YAPILIŞI
Tonbaligi konservesinin yagini süzün. Küçük dogranmis soğan veya ezilmis sarimsagi ilave edin. Limon kabugu rendesi ve yarim limon suyu ekleyin.
Krem peyniri karisima ilave edin.
Tuz ve karabiber serpin. Ince kiyilmis maydanozu da ekleyip karisimi içi bosaltilmis limon veya domatese doldurun.
Üzerini ortadan ikiye kestiginiz zeytin ve portakal dilimleri ile süsleyin.






Ton Balığı Ezmesi Tarifleri Kılıç Tarifleri



(4 adet Ton Balığı Ezmesi 198,788 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort