|
Ton Balıklı Domates Dolması |
|
mesut bahtiyar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2012
Mesajlar: 36 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc72144
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2012
2,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr ton balığı konservesi
2 adet domates
200 gr salata yeşillikleri
1 çorba kaşığı mayonez
Sos için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke. tuz
Süzülen konserve ton etlerini mayonezle karıştırarak, içi oyulmuş domateslerin içine doldurun. Üzerine sos gezdirilmiş yeşilliklerin üzerine domatesleri yerleştirin. Servis yapın.
|
Ton Balıklı Domates Dolması |
|
us
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2012
Mesajlar: 28 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71845
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2012
2,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr konserve ton balığı
4 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı labne
1 demet tere (ince kıyılmış )
biraz tuz, karabiber ve acı biber sosu
8 adet domates
2 adet kabuğu rendelenmiş limon
Domateslerin başlarını kesip bir kenara koyun. Bir çay kaşığıyla dikkatlice domateslerin içini oyup çıkartın. Ters çevirip bir havlu üstünde kurumaya bırakın. Bir kasede konserve ton balığı, limon kabuğunu ve suyunu mayonezi ve labne peyniri karıştırın. Tere, tuz, biber ve acı biber sosunu ekleyip tatlandırın. Kabın kapağını kapatıp, karışımı 1-2 saat buzdolabında soğutun. Kaşıkla karışımı domateslerin içine koyup domates kapaklarını üstlerine yerleştirerek servis yapın.
|
TONLU DOMATES DOLMASI |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13216
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2007
2,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
6 olgun ama sert (salatalık) domates,
75 gram margarin yağı,
300 gram zeytinyağında konserve edilmiş ton balığı,
12 adet zeytinyağına yatırılmış ançüez fUetosu,
150 gram yeşil zeytin (salamurada),
1 avuç maydanoz,
1 limonun suyu,
yeteri kadar zeytinyağı,
tuz ve karabiber.
Yapımı: Ton balığını iyice ezerek ince telli bir süzgeçten geçirip porselen geniş bir kâseye koymalı. Zeytinlerden altısını bir kenara ayırdıktan sonra geri kalanının çekirdeklerini çıkarmalı ve bunları havan, da döverek iyice ezmeli. Maydanozu temizleyip iyice yıkadıktan sonra yarısını bir kenara bırakmalı kalanını da ince ince kıymalı.
Margarin yağını tahta bir kaşıkla döverek iyice yumuşattıktan sonra buna ton püresini katmalı. Dövülmüş yeşil zeytinle kıyılmış maydanozu da kattıktan sonra tuzunu ve biberini serpip karışımı iyice karıştırarak macun durumuna getirmeli. Domatesleri iyice yıkadıktan sonra üstlerinden birer kapak çıkarıp bu boşluktan yararlanarak dışlarını zedelemeden içlerini oymalı. Sonra bu içi boş domateslere limon ve yeteri kadar zeytinyağıyle karıştırılmış tonlu karışımdan doldurmalı. İçi dolan domateslerin üstüne çapraz olarak iki ançüez filetosuyle en üste bir zeytin tanesi yerleştirdikten sonra bunları servis tabağına koymalı. Domateslerin arasını maydanoz yapraklariyle ve limon dilimleriyle süsledikten sonra tabağı sofraya çıkarıp servis yapmalı.
|
Ton Balıklı Domates Dolması |
|
panjur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka |
Kısa URL: https://ml.md/lc5432
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 büyük domates
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr. Ton balığı konservesi
2 tatlı kaşığı kapari (ince kıyılmış)
50 gr. (1/4) su bardağı mayonez
50 gr. (1/5) subardağı ekşi krema
1 kahve kaşığının ucuyla kırmızı biber
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
1 yeşil salata (yaprakları yıkanıp suları silkelenmiş ve kıyılmış)
YAPILIŞ TARİFİ
Keskin bir bıçakla domateslerin üst taraflarını kesip atınız. Tatlı kaşığıyla domateslerin içlerini çekirdekleriyle birlikte domatesleri delmemeye dikkat ederek temizleyiniz. Çıkardığınız domates içlerini çekirdekleriyle birlikte orta boy bir kaseye koyunuz. Oyulmuş domatesleri tuzlayıp bir kenara bırakınız. Ton balığı ve kaparileri kasedeki domates içlerine katıp çatalla iyice karıştırınız. Mayonez,acı krema ve kırmızı biberi ekleyip iyice karışana kadar karıştırmaya devam ediniz. Hazırladığınız karışımı oyulmuş domateslere eşit ölçüde doldurup, üstlerine soğan serperek süsleyiniz.
Doğranmış yeşil salatayı 6 ayrı tabağa böldükten sonra, her tabağın ortasına bir doldurulmuş domates yerleştiriniz. Hemen ya da buzdolabında dilediğiniz süre beklettikten sonra servis ediniz.
|
|