Makarnayı haşlayıp süzün.Bir tencerede margarini kızdırıp rendelenmiş sarımsakları kavurun.Domatesi küp küp doğrayıp sarımsaklara ekleyin.Domates suyunu çekmeye başlayınca salçayı ekleyip biraz daha pişirin.Ton balığını tuz ve karabiberi ekleyip tencereyi ocaktan alın.Pişirdiğiniz sosu makarnaya döküp karıştırın.Makarnayı servis tabağına alın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edin.
1 paket makarna
Yarım su bardağı ton balığı konservesi
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
Sos:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet domates
1 adet havuç
2 sap kereviz
1 adet defne yaprağı
1 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
6 dal fesleğen
Tuz
Karabiber
Zeytinyağında doğranmış soğan, sarımsak ve salçayı kavurun. Küp doğranmış domates, rendelenmiş havuç ve sivri biberi ekleyip soteleyin. Baharat, kıyılmış kereviz, defne yaprağı ve tüm malzemeyle beraber sosu 40 dakika pişirin. Makarnayı tuzlu ve kaynamış suda 9 dakika haşlayıp süzün. Makarna ve sosu 2 3 dakika tencerede çevirin. Kıyılmış maydanoz ve ton balığıyla beraber karıştırarak servis yapın.