Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yoğurtlu Makarna Tarifleri > Ton Balıklı Makarna (11 adet - 5,637,659 defa bakıldı)

Ton Balıklı Makarna


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ton Balikli Makarna

TUBA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
Kısa URL: https://ml.md/lc3483
Gönderme Tarihi: 06.May.2006
13,022 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.goymen.com.tr

1 kutu ton baligi
1 paket makarna(burgu)
1 çorba kasigi mayonez
2 çorba kasigi zeytinyağı
1 adet salatalik tursusu
1 çorba kasigi margarin
1 çorba kasigi kapari
Tuz

Makarnayi kaynayan tuzlu suyun içinde 8 dakika haslayin. Süzüp kenarda bekletin.Ton baliginin suyunu süzün. Mayonezi, zeytinyağıni, ufak dogranmis salatalik tursusunu ayri bir kapta karistirin. Bunu ton baliklarina ekleyin.Haslanmis makarnayi margarinle soteleyin. Kaparileri içine atin. Ton balikli sosu da ilave edin. Servis yaparken maydanozla süsleyin.


ML® Yumurtalı Makarna için tıklayın




Ton Balıklı Makarna

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc23579
Gönderme Tarihi: 02.May.2008
5,451 defa indirildi / yazdırıldı




(Mütevazı Lezzetler® Türk ve Dünya Mutfağından Yemek Kitabı Sayfa:254)

Yarım paket makarna
1 Kutu ton balığı konservesi (160 gr.)
2 Adet domates
1 Adet çarliston biber
1 Adet küçük kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
7 Çorba kaşığı sıvıyağ

# İlk işlem olarak kuru soğan yemeklik kıyılır, domateslerin kabukları soyulur, tavla zarı gibi küp küp doğranır, çarliston biberin tohumları çıkarılır, ince kıyılır.
# Bir tavaya sıvıyağ konur, kızınca kuru soğan eklenir. Soğan yumuşayınca çarliston biber katılır.
# Çarliston biber rengini kaybedince domates ilave edilir, birkaç kez çevrilir, karabiber ve tuz serpilir, ocaktan alınır.
# Domatesli sos ılırken, makarna kaynayan tuzlu suda haşlanır. (10-12 dakika) Ocaktan almadan hemen önce üzerine 1 su bardağı soğuk su dökülür, suyu süzülür.
# Ilıyan domatesli harca, 1 kutu ton balığı konservesi boşaltılır, karıştırılır.
# Haşlanan, süzülen makarna porsiyon olarak tabaklara pay edilir, üzerine domatesli ton balıklı sos gezdirilir.

Not: Konserve balık domatesli sosa ilave edileceği zaman, sosun ılık olması gerekir, çünkü sıcak sos, konserve balığın renginde ve tadında değişikliğe neden olabilir.

Bu ve daha fazla tarifimi;
https://ayintarifi.mutevazilezzetler.com
adresinde bulabilirsiniz



Ton Balıklı Makarna

algı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.12.2009
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc44855
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2009
9,518 defa indirildi / yazdırıldı




350 gr. ince çubuk makarna
1 kutu ton balığı konservesi (125 gr.)
500 gr. domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz, biber

Soğanı ayıklayıp, ince ince doğrayınız. Zeytinyağında soğanları sarartınız. Domatesleri rendeleyip, içine katınız. Salçayı sulandırıp ilave ediniz. Sarımsağı döverek içine katınız. İyice karıştırıp 10-15 dakika pişiriniz. Salçanın pişmesine yakın ton balığı konservesini yağıyla birlikte ilave edip karıştırınız. Kaşıkla bastırarak ton balıklarını ezip ufalayınız. Bu ara tuzlu suyu kaynatınız. Su kaynayınca içine makarnaları atıp, tencereyi sallayınız. Böylece makarnaların birbirine yapışmamasını sağlayınız. Makarnanın cinsine göre 10 dakikadan fazla olmamak şartıyla haşlayınız. Makarna haşlandığında sert fakat yenebilir olmalıdır. Haşlama suyundan bir bardak alıp gerisini süzünüz. Makarnaları sıcak bir servis tabağına döküp üzerine sakladığınız haşlama suyundan dökünüz, böylece birbirine yapışmasını önlemiş olursunuz. Hemen hazırladığınız salçayı ortasına koyarak sıcak sıcak ikram ediniz.



TONBALIKLI MAKARNA

bağdadi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2010
Mesajlar: 37
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc48855
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
6,401 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr makarna
70 gr ton balığı (kutu)
1 bardak zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 domates (büyük)
1 demet maydanoz
tuz
karabiber

Makarnalar tuzlu suda iyice haşlanıp süzülür. Tencereye zeytinyağı ve incecik kıyılmış sarımsak koyulup pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra ocaktan indirilir. İncecik kıyılmış ton balığı ilâve edilip karıştırılır. Kabuğu soyulup, incecik doğranmış, sonra bir kapta yağsız olarak ezilerek pişirilip püre haline getirilmiş domates, tuz, biber ve incecik kıyılmış maydanoz ilâve edilir. Sonra bu makarnalar ilâve edilip karıştırılır. Ve tabağa alınıp sıcak sıcak servis yapılır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.02.2023


Ton Balıklı Makarna

Hacı Hasan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2015
Mesajlar: 35
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc134074
Gönderme Tarihi: 14.May.2018
1,229 defa indirildi / yazdırıldı




2 paket ton balığı
1 paket spagetti
2 tatlı kaşığı tuz
Kaynar su
İsteğe göre maydanoz
Ketçap
Mayonez

Önce kaynar suya spagettilerimizi atalım ve pişirirken tuzumuzu koyalım.
Spagetti pişince üstüne ton balıklarını ilave ederek isteğe göre de maydonozla süsleyelim.
Ketçap ve mayonezle birlikte servis yapalım.



Ton Balıklı Makarna

ardan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.03.2016
Mesajlar: 37
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc136806
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2018
999 defa indirildi / yazdırıldı




İstanbul Büyükşehir Belediyesi

1 paket makarna
1 orta boy ton konservesi
3 adet domates (kabuğu alınıp rendelenmiş) veya 3 - 4 yemek kaşığı domates püresi
2 yemek kaşığı domates püresi
13-15 adet mantar(doğranmış)
1 kahve fincanı maydanoz(doğranmış)
1 adet soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Makarna haşlanır ve süzülür.
eytinyağında soğan ve sarımsak kavrulur.
Soğan pembeleştiğinde mantar ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Daha sonra domates ve maydanoz, en son ton balığı eklenir ve bu sos makarna üzerine dökülerek servis edilir.

Not: istenirse 2 tatlı kaşığı kapari, birkaç ayıklanmış zeytin eklenebilir. Domates püresi şart değildir ancak kullanılması daha iyi sonuç verir.



Ton Balıklı Makarna

yelpaze
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.07.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc151720
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2020
1,078 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket makarna
200 gram konserve ton balığı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 adet domates
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik

Makarnayı haşlamaya başlayın.
Bu esnada sarımsakları rendeleyin.
Domatesleri soyup çok dağılmayacak şekilde irice doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırın.
Domatesleri ve sarımsakları yağa ekleyip birkaç dakika kavurun.
Süzdüğünüz ton balığını sosa ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Bu esnada haşlanan makarnayı süzüp suyundan 1 kepçe kadarını da sosa ekleyin.
İyice kaynayıp yoğunlaşana kadar sosunuzu pişirin.
Sos pişince süzdüğünüz makarnaları içine ekleyip güzelce harmanlayın.
Makarnanız hazır. Soğutmadan servis edin.



Ton Balıklı Makarna

yandaş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151842
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2020
406 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket makarna
2 kutu ton balığı
2 adet limon iri boy
6 yemek kaşığı mayonez
1 adet ince kıyılmış soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Makarnayı haşlanırken ton balıklarının yağını süzerek geniş bir kap içerisine alın. Çatal yardımı ile bütün etleri parçalayın. 2 adet iri boy limon suyu, mayonez ve 2 çay kaşığı tuzu ilave edip güzelce karıştırın ve kenara alın.Zeytinyağında soğanlar iyice pembeleşene dek kavurun.
En son ocağın altını kapatmadan ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Haşlanmış makarnaları soğuk sudan geçirdikten sonra tencereye alın ve soğan karışımı henüz sıcakken üzerine döküp güzelce karıştırın. Ton balıklı karışımı da ilave edip karıştırınca dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.



Ton Balıklı Makarna

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163798
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2022
263 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket kadar makarna
200 gramlık ton balığı konservesi
2 yemek kaşığı ile zeytinyağı
6 tane taze cherry domates
1-2 diş sarımsak
1 su bardağı kadar haşlanmış mısır
1 su bardağı dolusu siyah zeytin
Çeyrek demet fesleğen
1 tatlı kaşığı ile kapari
1 çay kaşığı ile tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Makarnayı kaynar suda 8- 10 dakika kadar haşlayın.
Sosunda kullanmak üzere 1 çay bardağı ile haşlama suyundan ayırın.
Makarnayı süzülmesinden sonra bir kenarda sudan geçirmeden bekletin.
Ton balıklı makarnanın sosunu hazırlamak için; sarımsağı rendeleyin.
Kapari çiçekleri ve fesleğeni ince olarak kıyın.
Cherry domatesleri ortadan ikiye bölün.
Zeytinyağını orta ateşli bir tencerede kızdırın.
Doğranmış cherry domates ve rendelenmiş sarımsağı ilave ederek 2 dakika kadar kavurun.
Yağını süzdüğünüz ton balığı konservesini ekleyerek domatesler suyunu çekene kadar sosu pişirmeye devam edin
Sonra sırasıyla; haşlanmış mısırı, siyah zeytini, doğranmış fesleğeni ve kapari, tuzu ve karabiberi bu sosa katın.
Haşlama suyundan ayırdığınız sosu da içine ekleyin ve kısık ateşte iyice kaynatın.
Hazırlamış olduğunuz haşlanmış makarnayı ve ton balığı harcını bir tencerede harmanlayın.
Sıcak olarak servis edin.



Ton Balıklı Makarna

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170323
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2023
205 defa indirildi / yazdırıldı




1 tabak tam buğday unlu makarna
1 kutu ton balığı
1 adet sıkılmış limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet tere otu
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt

Makarnayı su da kaynatın. Hafif yumuşadıktan sonra süzgece alın.
Bir tavaya zeytinyağını döküp içine maydanoz tereyi atın.
Ardından yoğurt ve mayonezi ekleyip dilediğiniz baharatları koyun.
5 dakika pişirdikten sonra üzerine makarnaları ev limon suyunu ilave edip karıştırın.
Ocaktan alıp ton balıklarını da ekleyip tabağa alın.
Yemeğiniz servise hazır!



Ton Balıklı Makarna

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171109
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2023
260 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Domates 4 Adet
Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Dirsek Makarna 1 Paket
Karabiber 1 Tutam
Su 1 Su Bardağı
Sivri Biber 5 Adet
Sarımsak 2 Diş
Domates Salcası 1 Çorba Kaşığı
Ton Balığı 320 Gram

Bir tencerede istediğiniz türde makarna haşlanır.
20 dakika sonra makarna süzülür.
İçinin sosu için tencereye yağ konur, yağ kızınca, doğranmış sivri biber, ezilmiş sarımsak, küp doğranmış domates ilave edilir.
Damates iyice ezilip pişince içine 1 kaşık domates salçası, su, tuz, karabiber ve tonbalığı ilave edilip bir süre pişirilir.
Sonra makarnanın üzerine dökülüp, hafifçe karıştırılır, servise hazırdır.







Ton Balıklı Makarna Tarifleri Yoğurtlu Makarna Tarifleri



(11 adet Ton Balıklı Makarna 5,637,659 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort