|
TON BALIKLI SEBZE SALATASI |
|
titiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25423
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008
2,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
150 gr. taze fasulye
1 adet salatalık
4 adet domates
200 gr ton balığı
4 adet yumurta (haşlanmış)
12 adet siyah zeytin
Maydanoz
2 diş sarımsak
Yarım limon
Tuz
Karabiber
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
Salata sosunun malzemesinin tamamını bir kap içinde tel ile iyice çırpın. Tuzunu ve biberini ayarlayın. Taze fasulyeyi üçe bölün, kaynayan suya atıp haşlayın. Süzüp kenarda tutun. Büyük bir kâse içinde, salata yeşilliklerini, salatalığı, domatesi ve taze fasulyeyi koyun. Ufak parçalara ayırdığınız ton balığını, yumurtaları ve zeytinleri salatanın üzerine muntazam olarak yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz sosu, tekrar iyice çırparak salatanın her yerine eşit olarak dökün. Son olarak maydanozları yapraklar halinde salatanın üzerine serpip servis yapın.
|
Ton Balıklı Sebze Salatası |
|
aybike
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc27754
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2008
2,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 küçük kutu ton balığı
1 adet orta boy havuç
400 gr. patates, haşlanıp soyulmuş
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 sap taze sarımsak, ince kıyılmış
3 sap taze soğan, ince kıyılmış
100 gr. mısır
1 çorba kaşığı taze nane, ince kıyılmış
Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
Bir tutam tuz
Zeytinyağı
Yapılışı:
Havucu, patatesleri ve dolmalık biberi küp şeklinde doğrayın. Ton balığını küçük parçalara ayırarak, mısırla birlikte sebzelerle karıştırın. Sarımsak, taze soğan, nane ve dereotunu zeytinyağıyla karıştırarak bu karışıma ekleyin ve servise sunun.
|
TON BALIKLI SEBZE SALATASI |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73103
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012
1,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr konserve ton balığı
1 adet havuç
4 adet patates
1 adet kırmızı dolmalık biber
3-4 diş sarımsak
3 adet taze soğan
1 çorba kaşığı taze nane
1/2 demet dereotu
Tuz
Pul kırmızıbiber
Havucun kabuklarını soyup, patateslerle birlikte haşlayalım.
Taze soğanı, dereotunu, naneyi ve sarımsağı ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince ince kıyalım.
Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyup, havuç ile birlikte parmak ucu büyüklüğünde keselim.
Bütün malzemeyi büyükçe bir kabın içine koyup, iyice karıştıralım.
üzerine 500 gr kadar ton balığı konservesini yayıp, bir tutam da pul kırmızıbiber serperek servis yapalım.
Not: Arzu edenler üzerine yağ ve limon suyu ilave edebilirler.
|
|