1 su bardağı Tarhana
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuşbaşı yağsız koyun eti
1 adet iri domates
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Tane karabiber
Acı toz kırmızıbiber
Yeteri Kadar su
Bir gece önceden ıslatılmış olan nohutları haşlayın bir kenara alın. Tarhanayı ılık su ile 1 saat kadar dinlendirin. Tencere 'ye zeytinyağı ve tereyağını ilave ederek ince kıymış olduğumuzsoğan, sarımsak, et ve domatesleri kavurun. Salça ilavesini de yaparak biraz daha kavurma işlemine devam ederek 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Ayrı bir yerde ıslatılmış olan tarhanayı çırparak tencerenin içine yavaşça ilave edin. Nohut ilave ederek etler iyice pişene kadar kaynatınız. Tuz ve baharat ilavesi ile sıcak servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc172792
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet top tarhana
1 su bardağı nohut
400 gr. yağlı et
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Tarhana ve nohut ıslatılır. Sonra bir tencereye ıslatılmış tarhana, nohut ve et konup üç saat kadar kaynatılır. Salça, sarımsak ve tuz ilave edilerek bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılıp sıcak olarak servis edilir.