|
|
Topalak (Adana) |
|
ayol
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc118482
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2016
2,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mustafa Türker
2 su bardağı köftelik bulgur
Ilık su (ıslatmak için)
250 gram kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Nane
Su
Eti tencereye iki litre su ilavesiyle koyup kaynamaya bıraktın. Bulguru ılık su ile ıslayıp şişmesinden sonra un tuz ilavesiyle yoğrun. Nohut büyüklüğünde parçalar yuvarlayın. Kaynamakta olan et iyice yumuşadıktan sonra topalaklar ve haşlanmış olan nohutla beraber tencereye ilave edilin. Pişmesine yakın zeytinyağı tava konup iki kaşık salça baharatlar ekleyin. Tencereye ilave edilin. İsteğe göre limon sıkabilirsiniz.
|
Topalak Çorbası (Adana) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145590
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2019
1,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
1 su bardağı köftelik bulgur
1 kg kemikli kuzu eti
1 yumurta
Baharatlar (Yeterince karabiber, kırmızı pul biber, nane)
1 çay bardağı un
1 su bardağı nohut
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
Tuz
Kemikli et yıkanır, bir süre suda bekletilir tekrar yıkanır.
Et haşlanır. Haşlama suyu üzerinde biriken kefi alınır.
Önceden ıslatılmış nohut haşlanır.
Bulgur ayıklanır, yıkanır. Sıcak su ile şişirilir.
İçerisine un, nane, pul biber, karabiber, salçanın 1 kaşığı, tuz, ince doğranmış soğanın 1 tanesi ve yumurta da eklenerek yoğurma işlemi gerçekleştirilir.
Az miktarda un yardımı ile misket büyüklüğünde top köfteler yapılır.
Etin pişme kontrolü yapılır. Piştiğinde kaynayan etli suya köfteler, haşlanmış nohut ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
Bir tavada yağ, soğan ve salça kavrulur, ocaktan alınır..Dövülmüş sarımsakta eklenerek karıştırılır.
Hazırlanan karışım, kaynayan topalak çorbaya ilave edilir karıştırılır.
15-20 dk.daha pişirilir. Servise hazır hale getirilir.
|
Topalak (Adana) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164305
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2022
329 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatma Arslantaş
3 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çay kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı biber salçası
Birer tutam kuru nane, karabiber, tuz
Topalak için:
Yarım kilo ince bulgur
1,5 su bardağı yarma
1 yumurta
2 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
(Topalakların içinde beklemesi için unlu bir tepsi)
Yarım kilo ince bulgurla, bir buçuk bardak yarma ılık su ve yumurta ile yoğurulur.
Yarım saat kadar bekleyen hamur bilye büyüklüğünde elde dökülür ve unlu tepside bekletilir.
Topalaklar tencerede sıcak su ya da et suyunda haşlanır, kaynamaya başlayınca önceden haşlanmış bir bardak nohut eklenir. Ayrı bir kapta salça, nane, karabiber kavrulur ve kaynayan yemeğe eklenir.
|
|
Topalak Çorbası (Adana) Tarifleri Hatay Yemekleri
|
|