|
Topalak (Uşak) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146393
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2019
980 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 çay bardağı ince bulgur
1 baş soğan
1 yumurta
5 su bardağı et suyu
50 gr. tereyağ
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Bir kabın içinde ince bulgur ,tuz,baharatları,unu,yumurta akını,ilave edip yoğurunuz.Elimizi ıslatıp bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayalım.Köfteleri hafifçe un serpilmiş tepsiye alalım.Tepsiyi sallayarak sağa-sola sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayalım.Tencereye sıvıyağ ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım. Suyu ekledikten sonra tuzunu ilave edelim. Su kaynayınca köfteleri ilave edelim.Yemeğimizi ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirip limon suyu ilave ederek servis yapalım.
|
Topalak (Uşak) |
|
yeşil yaprak
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2015
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc131157
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2018
5,083 defa indirildi / yazdırıldı
|
Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı
Bulgur
Koyun kıyması
Kuzu iç yağı
Karabiber
Tuz
Soğan
Un
Zeytinyağı
Haşlanmış nohut
Tereyağı
Bulgur bir kabın içerisine konur, içine kavrulmuş kıyma, karabiber, ince kıyılmış soğan ilave edilir. Tuz eklenir ve kaynamış su dökülerek karıştırılır. Üzerine bir kapak kapatılarak bulgurun kabarması 5 dk. kadar beklenir. Bulgur kabardıktan sonra karışımın içine aldığı kadar un katılarak yoğrulur. Yoğrulan hamurdan küçük bezeler yapılıp pişi şeklinde açılır ve küçük bilyeler haline getirilir, unlanmış tepsiye atılır. Çukur bir tencerede su kaynatılır ve içine tuz atılır. Hazırlanan topalaklar kaynamış suyun içine atılır. Yapışmasını önlemek için sürekli karıştırılır. Nohut ilave edilir. Yemek kıvamını aldığında üzerine erimiş tereyağı dökülerek servis edilir.
|
|