|
|
Torbada Türlü |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7989
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2006
3,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
yarım kilogram kuşbaşı et
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy domates
4 adet yeşil sivribiber
15 adet taze fasulye
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 kahve fincanı sıvıyağ
yeterince tuz
karabiber
kimyon
Kabukları aralıklı soyulmuş patlıcanları ve soyulmuş kabakları kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Biberleri 1 santim aralıkla doğrayalım. Fasulyeleri üçe bölelim. Soğanları küp şeklinde, domatesleri kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Sarımsakların kabuklarını soyalım. Sebzeleri bir kabın içine alarak içine tuzu, karabiberi, kimyonu, sıvıyağı ve kuşbaşı etleri ekleyip karıştıralım. Fırın torbasına 1 tatlı kaşığı un ekleyip çalkalayalım. Hazır olan malzemeyi torbaya doldurup, ağzını kendi teli ile bağlayarak, fırın kabına yatık olarak yerleştirelim. Torbanın üzerinden bıçak ucu ile bir delik açalım. Yemeği, önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında pişirerek, ılık durumdayken servise sunalım.
|
TORBADA TÜRLÜ |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88867
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2013
2,215 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
200 gr. yeşil fasulye
2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 adet soğan
4 adet yeşil biber
2 adet domates
2 adet patates
250 gr. kuşbaşı et,
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet fırın torbası
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Sebzelerin hepsi yıkanıp, ayıklanır. Yemeklik şeklinde doğrandıktan sonra et ve baharatlar ilave edilerek hepsi bir arada harmanlanır. Fırın torbası unlanır. Hazırlanan malzeme, unlanmış torbaya doldurulup ağzı sıkıca bağlanır. Torbanın üzeri iğne ile birkaç yerinden delinir. Tepsiye yerleştirilip, 180 derece ısıtılmış fırında, 70-75 dakika arasında pişirilir. Sıcak servis yapılır.
|
|
Torbada Türlü Tarifleri Kuru Mantar Tarifleri
|
|