|
Torpil |
|
Şevkiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2014
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc99156
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2014
1,807 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yaprak milföy hamuru
İç kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı buğday nişastası
5-6 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
Üzerine:
Bol miktarda pudra şekeri
Ağız kısmı için:
İnce çekilmiş ceviz veya fındık
Milföyler oda ısısına gelince merdane ile biraz açılır.
Daha sonra birer parmak kalınlığında kesilir.
Huninin üzerine aliminyum folya sarılır.
Hamurda folyonun üzerine uçları birbirine değecek şekilde sarılır ve folyoyla birlikte yağlanmış fırın tepsisine sıralanarak, 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. Piştikten sonra folyolar çok rahat çıkıyor.
İç kreması için:
Margarin hariç tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
Kaynadıktan sonra içine margarin koyulup, margarin eriyene kadar karıştırmaya devam edilir ve oda ısısına gelene kadar arada bir karıştırılır.
Daha sonra buzdolabında yaklaşık 2 saat soğumaya bırakılır.
Son olarak muhallebimiz tatlı kaşığı yada krema torbasıyla küllahların içine doldurulur, ağzı cevize bulanarak üzerine pudra şekeri serpilir.
|
Torpil Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106907
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2015
1,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yaprak milföy
1 paket cremole
1 paket labne
1 yemek kaşığı margarin
Bulamak için hindistancevizi
4 adet a4 kağıdı
Milföyler çözülünce merdaneyle biraz açın,her bir yapraktan 5 eşit şerit kesin, kağıtları külah yapıp üzerlerine 2 şeridi çok bastırmadan sarın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Soğumasını bekleyin,sıcakken kağıtları çıkarmayın külahlarınız bozulmasın. Çilekli cremoleyi tarifinden su bardağı süt eksilterek hazırlayın,iyice çırptıktan sonra labneyi ve margarini ekleyin ve tekrar çırpın, içine çilekleri küçük parçalar halinde doğrayın. Külahların içine küçük bir kaşık yardımıyla (krema torbasıda kullanabilirsiniz) doldurun, ağız kısımlarını hindistancevizine bulayıp servis tabağına dizin.
|
Torpil Tatlısı |
|
şale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2020
Mesajlar: 31 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc152475
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2020
430 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 yaprak milföy hamuru
8 adet dondurma külahı
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
Külahların üzerini pişirme kağıdıyla güzelce kaplayın.
Milföy hamurlarını bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
Şeritleri külahların etrafına boşluk kalmayacak şekilde sarın.
Tepsiye de pişirme kağıdı serip külahları tepsiye dizin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra külahları fırına verin.
Milföy külahlarınızı üzeri pembeleşene kadar 20 dakika civarı pişirin.
Bu sırada tatlının kreması için süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri bir tencereden karıştırın.
Kremayı ocağa alıp kıvamı koyulaşana ve göz göz olana kadar pişirin.
Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı da ilave edin ve güzelce karıştırın.
Kremayı soğumaya bırakın.
Milföyleri fırından alıp ılınmasını bekleyin.
Soğuyan milföylerin içindeki külahları ve kağıtları milföyleri kırmadan dikkatle çıkarın.
Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurup milföylerin içine sıkın.
Buzdolabında birkaç saat soğuttuğunuz tatlıları üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
|
|