|
|
Tortellini in Brado |
|
Eti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2021
Mesajlar: 30 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc155361
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2021
418 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
6 yumurta
200 g un
200 Gr semolina
Dolumlar için:
100 gr dana filetosu
100 gr çiğ jambon
50 gr rendelenmiş Parmesan peyniri
1 yumurta
1 küçük hindistancevizi
Tuz
Biber
20 gr tereyağı
Beef consomme:
200 gr yağsız dana kıyma
40 gr havuç
80 gr soğan
1 adet yumurta beyazı
40 gr kereviz
1 lt kemik suyu
1/2 demet maydanoz
1 tutam tuz
1 adet defne yaprağı
1 adet baharat kesesi (defne yaprağı, kekik yaprağı, karabiber tohumları ve maydanoz sapı
İç dolgusu için, öncelikle etlerinizi ve sebzelerinizi minik minik doğrayın ve zeytinyağı ile sebzeleri etleri soteleyin. Sonrasında tuz ve beyaz toz biberle lezzetle fırın, soğumaya alın daha sonra jambonlarını minik küpler doğrayın. Ardından pişirdiğiniz soğumakta olan karışıma ekleyin. Permasanı yumurtayı ilave edip robottan geçirin içine muskat cevizi rendesi tuz biber ekleyip karışımı tamamlayın...
Konsome için, ilk olarak yumurtayı kabarana kadar çırpın. Kıymayı ve mirepoix kesilen sebzeleri ekleyin ve bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
Soğuk suyu bir tencerenin içerisine ilave edip. Hazırladığınız yumurtayı sebzeleri de tencereye ekleyin ve karıştırın ardından bu karışımı ocağa alın yüksek ateşte buhar çıkana kadar karıştırın.
Daha sonra kaynamaya bırakın. Kaynamaya yakın, altını kısıp kısık ateşte bir saat kadar pişirin.Bir süzgeç veya tülbent yardımı ile süzün.
Makarna hamuru için, bir karıştırma kabına semolina ve unu ekleyin, havuz yapın ve içerisine yumurtaları ilave edin.
Tüm malzemeyi birbirine yedirerek yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz.
İyice yoğurulan hamurun üzerini bir bezle kapatın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.
30 dakika sonunda hamuru bir tezgaha alın ve 2’ye kesin.
Makarna makinesi veya oklava ile hamuru inceltmeye başlayın. Bu aşamada, dilediğiniz şekli vermesi için makarna makinesi kullanmak rahatlık sağlayacaktır.
Eğer oklava kullanıyorsanız hamuru ince olacak şekilde açın ve bıçak 3 cm kareler kesin. Küçük kareleri önce üçken sonra kenarları parmağınızı saracak şekilde kıvırın ve şekillendirin, Tortelinin özelliği 3 cm kesilmiş ve küçük olmaları.
Yapmış olduğumuz konseme et suyunda hazır olan tortelini dolgularını haşlayın.
Süzerek tencereden alın ve servis tabağına ilave edin.
|
Tortellini Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159468
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2021
626 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
Un 3 çay bardağı
Yumurta Sarısı 1 adet
Kıyma 150 g
Rendelenmiş Kaşar Peyniri 2 çorba kaşığı
Muskat 1 adet
Çorba İçin:
Et suyu 6 su bardağı
Yumurta 1 adet
Zeytinyağı 1 çorba kaşığı
Soğan 1 adet
Un 2 çorba kaşığı
Yumurta 1 adet
Soğan soyularak doğrandıktan sonra zeytinyağı tavada kızartılır, soğan ile kıyma hafif kavrularak daha sonra ılımaya bırakılır. Yumurta, peynir, muskat, tuz ve karabiber eklenerek yoğrulur. Un bu hamura eklenerek, ortası havuz biçiminde açılır. Tuz, yumurta ve yumurta sarısı ilave edilerek kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamuru streç folyo ile sarılarak oda ısısında 10-15 dk. bekletilir. Hamur un serpilen tezgaha alınarak merdane ile açılır. Daire şeklinde bir kalıp ile küçük hamurlar kesip ortasına kıymalı harç konulur. Her hamur yarımay şeklinde ortadan ikiye katlanarak iki ucu da arkadan birleştirilir. Hazırlanan hamurların üzerine un serpilir. Et suyu, üzerine tuz eklenerek tencerede kaynatılır ve hamurlar eklenerek yumuşak kıvama gelinceye kadar pişirilir. Kâselere paylaştırılarak sıcak servisi yapılır.
|
|
Tortellini in Brado Tarifleri İtalyan Yemekleri
|
|