|
Tosman Kara (Isparta) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36027
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2009
2,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un yağla kavrulur. Üzerine kaynar pekmez dökülür. İçine istenirse ezilmiş ceviz de konabilir. Soğuduktan sonra elle yoğrulup parmaktan kalın rulolar halinde yuvarlanır ve parçalar halinde hazırlanır.
|
Tosmankara (Isparta) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105181
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2015
3,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Un
Yağ
Pekmez
Ceviz
Un yağda kavrulur. Pekmez kaynatılarak kavrulan unun üzerine dökülür. İçine istenirse ezilmiş ceviz de konabilir. Soğuduktan sonra elle yoğrulup parmaktan kalın rulolar halinde yuvarlanarak servise hazır hale getirilir.
Not: Bu tatlının patenti, Kebapçı Kadir lokantası tarafından alınmıştır.
|
Tosmankara (Isparta) |
|
hacı geldi
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc145880
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2019
944 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
2,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1,5 su bardağı doğal pekmez
Tepeleme 1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı +1 silme yemek kaşık un
Tereyağı eritilir, elenmiş un eklenir. Tahta kaşıkla, kısık ateşte ağır ağır karıştırılarak 40-50 dakika boyunca kavrulur.
Kavurma işlemi unun rengi esmerleşinceye, kokusu da güzelleşinceye kadar devam ettirilir.
İri dövülmüş ceviz eklenir iyice karıştırılır. Kavurmaya devam edilir.
Pekmez ağır ağır karıştırılarak pişirilen hamura yedirilir.
Karışım tepsiye dökülür, elle bastırılır. İstenilen şekil (kare) verilerek bıçakla kesilir.
Sıcak veya soğuk servis edilir.
|
|