|
|
Tosunum Böreği |
|
izmirli
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2005
Mesajlar: 20 Şehir: Urla/İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc5958
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2006
4,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 limon suyu
Aldığı kadar un
Tuz
İçi için:
1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 su bardağı çekilmiş haşhaş
Su, sıvıyağ, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamuru ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin
Hamuru her 20 dakikada bir olmak üzere 3 kez yoğurun. Hamuru yarım cm kalınlığında açın. Üzerine haşhaş sürüp 4 x 4 cm 'lik kareler kesin.
Karelerin üzerine haşlanmış mercimeği paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
|
Tosun böreği |
|
Yemliha
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc17099
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2007
5,982 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase haşlanmış mercimek,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 adet soğan,
tuz,
karabiber,
125 gram margarin,
2 çorba kaşığı haşhaş,
1 adet yumurta sarısı.
Üzerine:
1 çay bardağı haşhaş.
Hamuru için:
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı ılık su,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
aldığı kadar un
Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda sote edin. Tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için sıvıyağı, ılık su ve kabartma tozuyla karıştırın. Azar azar un ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Ufak bezeler koparın. Oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarinle haşhaşı karıştırın. Yufkaya sürün. Yufkayı enine 4 parmak kalınlığında kesin. Kesilen parçaları kıvırıp, buzdolabına alın. 10 dakika bekletin. Dolaptan çıkardığınız yufkaları merdane ile tekrar açın. 15 cm.'lik kareler halinde kesin. Ortalarına mercimekli içten koyun. Ek yerleri tepsiye gelecek biçimde boylamasına ikiye katlayın. Yumurta sarısını çırpın. Yufkaların üzerine sürün.
Haşhaş serpin, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|
|
Tosunum Böreği Tarifleri Paçanga Böreği Tarifleri
|
|