Kısa URL: https://ml.md/lc9770
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
2,671 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı un
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
4 su bardağı su
tuz, karabiber, nane
Yoğurt, un, yumurta ve pirinç iyice karıştırılır. Su yavaş yavaş ilave edilir. Tuz karabiber ile tatlandırılır ve kaynatılır. Pirinçler piştikten sonra üzerine nane serpilerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc32657
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2009
2,600 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
2 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
8 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 bardak haşlanmış nohut
250 gr. kemikli koyun eti
1 bardak ince bulgur
tuz
pul biber.
Bulgur yıkanıp bir tencerede su ilavesi ile kaynatılır. Haşlanmış nohut ve haşlanıp didik-lenmiş etler içine atılır. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve un çırpılıp ocakta kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Kısık ateşte tuz ilavesi ile bir müddet kaynatılır. Ocaktan alınıp kızdırılmış pul biberli yağ üzerinde gezdirilir.