|
Toyga Çorbası |
|
müjgan baykal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc154174
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2020
548 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı aşurelik buğday
Yeteri kadar su
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Bir tutam toz kırmızıbiber
Tuz
Nohut ve buğdayı bir gece önceden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını süzüp yine ayrı kaplarda yumuşayana dek haşlayın. 5 su bardağı suyu bir tencereye alın. Üzerine nohut ve buğdayı ilave edip kaynamaya bırakın. Un ve yoğurdu bir tencereye alın. Üzerine yarım su bardağı ılık su ekleyip karıştırın. Daha sonra azar azar ve sürekli karıştırarak nohudun üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve 10 dakika pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Üzerine nane ve toz kırmızıbiber ekleyip, hafifçe kavurun. Pişen çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
|
Toyga Çorbası |
|
adım dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc149231
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2020
496 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı yarma
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı haşlanmış nohut
5 su bardağı su
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Nohutları 8-10 saat önceden ıslatıp çorbayı yapmaya başlamadan önce haşlayın.
Yoğurt, yumurta ve unu tencerede bir araya getirin.
Üzerine 1 su bardağı su ekleyip güzelce çırpın.
Kalan 4 su bardağı suyu da tencereye ekleyin.
Yarmaları da ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Haşladığınız nohutları da ekleyip yarmalar yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin.
Yarmalar yumuşayınca çorbayı ocaktan alın.
Tereyağını tavada kızdırıp naneyi ilave edin ve bir iki dakika çevirin.
Üzerine naneli yağı döktüğünüz çorbayı kaselere bölüştürüp servis edin.
|
Toyga Çorbası |
|
altın çilek
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2019
Mesajlar: 22 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc146103
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2019
1,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı bulgur
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
Kızartılmış kaymak yağı veya tereyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
5 su bardağı su
Bulgurları ayıklayıp yıkadıktan sonra tencerenin içerisine koyarak, 5 su bardağı et suyu ya da suda haşlayın.
Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurta sarısını çırparak kısık ateşte 15-20 dakika kaynatın.
Pişmesine yakın içine tuz ekleyin.
Bulgur piştikten sonra çorbayı demlenmeye bırakın.
Kaselere boşalttığınız çorbanın üzerine isteğe göre kızartılmış kaymak yağı veya tereyağı, damak zevkinize göre karabiber ve nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.
|
Toyga Çorbası |
|
büyükhanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc132125
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018
786 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
2 kase yoğurt
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber
Kuru nane
Tuz
Buğday ve nohutları yumuşayıncaya kadar pişirin.
Suyunu çok çekmişse, azar azar sıcak su ekleyin.
Daha sonra büyük derin bir kapta yoğurdu çırpın. Özerine kaynamakta olan çorbadan ilave edin.
Bu, çorbanın kesilmemesi için gereklidir.
Yoğurtlu karışımın tamamını çorbaya ekleyin.
Bir süre kaynatın. Tuzunu ilave edin.
Tereyağını tavada eritip kızartın.
Pulbiber ve nane ekleyin.
Kaselere aldığınız çorbanın üzerine kızarmış tereyağı gezdirip, sıcak servis yapın.
|
Toyga Çorbası |
|
nev
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc131810
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2018
944 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
500 gr. süzme yoğurt
1 tane yumurta
1 kaşık un
5 kaşık yarma
1 su bardağı ıslatılmış nohut
Nane
Tereyağı
1 diş sarımsak (arzuya göre)
Et suyu
Bir tencerenin içinde yumurta sarısı, un, yoğurt, yarma, dövülmüş 1 diş sarımsak ve nohut koyun, et suyu ilave ederek kaynayana kadar karıştırın. Piştikten sonra bir tavada tereyağı ve naneyi kızdırılarak üzerine dökün. Servis yapın.
|
Toyga Çorbası |
|
berat özgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc125769
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2017
1,418 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://flypgs.com
Yarım çay bardağı göce (bir buğday çeşidi)
Yarım çay bardağı nohut
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
10 gram tereyağı
Tuz
Birkaç dal yarpuz
Buğday ve nohudu 5-6 saat kadar suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp bol suyla yıkadıktan sonra haşlayın. Yoğurtla unu çırpın ve karışıma 6 bardak su (tercihen et suyu) ilave edip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca haşlanmış buğdayı ve nohudu ekleyin. Kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın.
Kurutulmuş yarpuzu ilave edip hafifçe kavurduktan sonra ocaktan alın ve çorbaya ilave edin. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp isteğe göre bazlama ekmeği ile sıcak servis yapın.
|
Toyga Çorbası |
|
murat akbak
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.11.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc120854
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2016
1,332 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
¼ su bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 lt tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Yoğurt, un, yumurta ve pirinci iyice karıştırın. Suyu yavaş yavaş ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Ufak bir tavada tereyağını kızdırın. Kızgın tereyağına naneyi ekleyip yakın. Hazırladığınız yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
|
Toğga Çorbası |
|
gülyüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118167
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2016
1,951 defa indirildi / yazdırıldı
|
Müyesser Seçer
1 adet büyük boy kabak
½ çay bardağı pirinç
10 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı tuz
Kabaklar küp küp doğranır, orta boy tencereye 6 su bardağı su eklenerek ocağa konur. Su kaynayınca pirinç ve kabaklar suya atılır. Diğer taraftan yoğurt, yumurta, un, limon bir kapta iyice çırpılarak çorbanın terbiyesi hazırlanır. Çorbanın kaynayan suyundan 2 kepçe yavaş yavaş terbiyeye eklenir ve ılıtılır. Kabak ve pirinçler yumuşadığında çorbanın terbiyesi yavaş yavaş kaynayan suya eklenir. 1 taşım kaynatılır. Sıvı yağda nane ve pul biber kızdırılır ve hazır olan çorbanın üzerine eklenir, çorbamız kaselere servis edilmeye hazırdır.
|
Toga Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95951
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2014
10,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt
½ su bardağı nohut
1 çay bardağı göce (aşurelik buğday)
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
Tuz
Nohut ve göce 12 saat öncesinden ayrı kaplarda yeterince ıslatılır.
Yeterince su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Un, yumurta ve süzme yoğurt nohut ve buğdayın haşlama sularıyla boza kıvamından daha sulu kıvamda iyice ezilir.
Haşlanmış nohut ve buğdaylar da eklendikten sonra ateşe konur.
Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır.
Kaynamaya başladıktan sonra ara sıra karıştırarak dibine tutmaması sağlanır.
Un kokusu gidince tuz ve nane ilave edilir ve ateşten alınır.
Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirildikten sonra servis yapılır.
|
Toyga Çorbası |
|
nüvide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72396
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2012
2,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 litre ayran
2 adet orta boy kabak
1 su bardağı pirinç
1.5 çorba kaşığı un
Yeteri Kadar tuz
Bir miktar kuru ya da yeşil nane
ayranı bir tencereye boşaltalım kabakları ince bir şekilde kare kare doğruyoruz pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye ekliyoruz unu ekleyip kaynayana kadar hiç bırakmadan karıştırıyoruz kaynadıktan sonra pirinçler irileşene kadar kısık ateşte 2-3 dk daha bekletip nane ve tuzu ekliyoruz.
|
Toyga Çorbası |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc47753
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2010
2,672 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yarma (buğday)
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1,5 litre süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Kırmızı biber
Tuz
Buğdayı bir gece önce suda bekletiyoruz.
Suda bekleyen buğdayı yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Un, yoğurt, yumurta ve sütü iyice çırpıp, karıştırarak kaynatıyoruz.
Haşladığımız yarmayı ve tuzu ilave ediyoruz.
Kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
Bir tavada tereyağını kızdırıp, kırmızı biber ve naneyi yakıyoruz.
Çorbanın üzerine hazırladığımız sosu dökerek servis ediyoruz.
|
Toyga Çorbası |
|
yarım elma
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc47310
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2010
2,451 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 bardak et suyu
1/2 bardak pirinç
1/2 bardak nohut
1 tane yumurta
1 kahve kaşığı kırmızı biber
2-3 bardak yoğurt
1,5 kaşık yağ
2,5 kaşık un
15 dal maydanoz
1 kahve kaşığı nane
Nohut akşamdan ıslatılır. Çorba pişeceği zaman nohut iyice haşlanır, soğuk su ile yıkandıktan sonra kabukları çıkarılır. Yarım bardak pirinç ayıklanıp, yıkanır. Bir tencerenin içine nohut, et suyu ve pirinç bir arada ateşe konur. Kıyılmış maydanoz ve tuz atılır. Pirinçler ezilecek hale gelinceye kadar pişirilir.
Servis yapılmadan az önce, un, yoğurt ve yumurta iyice çarpılır ve yarım bardak su ile sulandırılır. Kaynamakta olan çorbaya ilâve edilerek bir taşım pişirilir. Ateşten alındıktan sonra nane serpilir. Diğer taraftan bir kâse içinde kırmızı biber yağda kızdırılır ve çorbanın üstüne gezdirilir.
|
Toygo Çorbası |
|
bohem
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2009
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc33365
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2009
3,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı nohut
1 su bardağı buğday
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet et bulyon
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı soğuk su
6 su bardağı haşlama yapmak için su
Karabiber
Pul biber
Nane
Tuz
Öncelikle nohutlar bir gün akşamdan ılık tuzlu suya ıslanır, sabaha kadar bekletilir. Buğday yıkanır ve derince bir tencerede 3 su bardağı su ile haşlanır. Ayrı bir tencereye yıkanmış nohutlar konur ve o da 3 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlanır, yumuşayan nohutlar haşlanmış buğdayla karıştırılır ve bir süre daha haşlanır. Bu arada derin bir kaseye Yorsan yoğurt, 1 çay bardağı soğuk su ve Selva un eklenir çırpıcı yardımı ile karıştırılarak çırpılır. Nohut ve buğdayın kaynayan suyundan yarım çay bardağı alınır, yoğurdun kesilmemesi için ve yoğurt karışımına yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Hazırlanan bu karışım yavaş yavaş ağır ateşte kaynamakta olan nohut ve buğdaya eklenir. Kısık ateşte çorba kıvamına gelene kadar kaynatılır. Çınar pul biber, karabiber ve tuz eklenir. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı Yorsan tereyağı eritilir ve Çınar nane eklenir kızdırılır. Hazırlanan çorba sıcak olarak kaselere konur ve üzerine kızdırılan nane sos dökülerek sıcak olarak servis yapılır.
|
Toyga Çorbası |
|
Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27109
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
2,569 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/3 su bardağı nohut
Yarım bardak dövme
5 bardak su
3 çorba kaşığı un
1,5 bardak yoğurt
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
Tuz
Nohut ve dövmeyi 2 bardak su ile bir gün önceden ıslatın. Kalan suyu katıp basınçlı tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Unu başka bir kapta yoğurtla ezip içine pişme suyundan birkaç kaşık koyarak ılıtın. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tuzu katıp 10 dk. pişirin. Yağı tavada eritip naneyi ekleyin. Birkaç kez çevirip ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirin.
|
|