|
Trabzon Hurmalı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176253
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2024
186 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet olgun Trabzon hurması
2 su bardağı un
Tarçın
2 adet kabartma tozu
Yarım çay bardağı ceviz
Öncelikle kuru malzemeleri ayrı bir kapta eleyerek ayırıyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta; püre halindeki cennet hurmalarını, şekeri, yağı ve yumurtaları pütürlü kalmayacak hale gelene kadar çırpıyoruz. Hamurun kıvamına göre 1-2 yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz ve kuru malzemeleri de ilave edip, tekrar çırpıyoruz. Yağlanmış kalıba döküp, 180 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz. Kürdanla kontrol edip, olmamışsa biraz daha pişirebilirsiniz.
|
Trabzon Hurması Püreli Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171751
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2023
123 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı süt (Kıvam koyu olursa)
2,5 su bardağı un
3 adet trabzon hurması
Trabzon hurmaları kabukları soyulur ve iç kısmı rondodan geçirilerek püre haline getirilir. Ve kenara alınır. Toz şeker ve yumurta karıştırma kabına alınarak mikserle çırpılır. Çırpıldıktan sonra sıvı yağ eklenerek karıştırma işlemine devam edilir. Ardından un kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma ilave edilir. Diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır. Kıvamı koyu olursa yumurta ve un kalitelinizle alakalı 4 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz. Karışım yağlanmış kek kalıbına koyularak 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Kürdan temiz çıkana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kek kalıbından çıkarılır. Dilimlenerek servis edilir.
|
Trabzon Hurmalı Kek |
|
merinos
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2017
Mesajlar: 40 Şehir: Karaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc128826
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2017
1,297 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 su bardağı un
1 tutam tuz
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı muskat
1 tutam karanfil
3 yumurta
2 Trabzon hurması
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Pudra şekeri
Un, tuz, kabartma tozu, karbonat, tarçın, muskat ve karanfili bir kapta karıştırın. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ezerek püre haline getirdiğiniz Trabzon hurması, ayçiçek yağı ve şekeri mikserle çırpın. Karışıma yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unlu karışımı ekleyin. Kek harcını içi yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Pişen keki fırından alın ve ılınana kadar kalıpta bekletin. Keki kalıptan dikkatlice çıkarıp ızgara teli üzerine alıp soğutun. Pudra şekeri serpip servis yapın.
|
Trabzon Hurmalı Kek |
|
mesutbey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2007
Mesajlar: 55 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc74689
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012
2,647 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet Trabzon hurması
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı muskat
Yarım tatlı kaşığı toz karanfil
1 tatlı kaşığı tarçın
110 gr tereyağı
Yarım su bardağı kefir
Yarım tatlı kaşığı toz karanfil Öncelikli olarak Trabzon hurmalarını püre yaptıktan sonra fırını 175 derecede ısıtın. Unu, kabartma tozunu, karbonatı, muskatı, toz karanfili, tarçını karıştırarak tümünü eleyin. Tereyağı ile tozşekeri ve esmerşekeri mikser yardımıyla 3-4 dakika kadar çırpın. Ardından yumurtayı ilave ettikten sonra unlu baharat karışımının yarısını ekleyin ve kaşık yardımıyla karıştırın. Kefiri de ilave ettikten sonra unlu baharat karışımının kalan diğer yarısını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak rendelediğiniz portakal kabuğu ile çikolatayı katın. 20x20 cm ebatındaki bir kalıbı yağladıktan sonra hamuru kalıba boşaltın ve 50-60 dakika pişirin.
|
|