|
Trifle |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179358
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024
60 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet hazır pandispanya keki (veya sade kek)
2 su bardağı karışık meyve (çilek, böğürtlen, muz vb.)
1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı süt (puding için)
1 paket jöle (çilek veya frambuaz aromalı)
2 su bardağı sıcak su (jöle için)
1 su bardağı soğuk su (jöle için)
1 su bardağı krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Taze nane yaprakları (süsleme için)
Pandispanya kekini küp şeklinde doğrayın ve bir kenara alın. Kek parçalarını trifle kabının tabanına eşit şekilde yerleştirin.
Karışık meyveleri doğrayın ve kek parçalarının üzerine serpiştirin. Dilerseniz, meyvelerin bir kısmını süsleme için ayırabilirsiniz.
Jöleyi, paket talimatlarına göre hazırlayın. Sıcak suyu ve jöle tozunu karıştırıp iyice eriyene kadar karıştırın. Ardından, soğuk suyu ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız jöleyi meyvelerin üzerine dökün ve buzdolabında jöle katılaşana kadar (yaklaşık 2-3 saat) bekletin.
Vanilyalı pudingi, paket talimatlarına göre 3 su bardağı süt ile pişirin. Puding kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan pudingi, katılaşan jölenin üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.
Kremayı, pudra şekeri ile birlikte mikser yardımıyla çırpın. Kremanın kıvamı katılaşana kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız kremayı, pudingin üzerine eşit şekilde yayın.
Trifle tatlısını, taze meyveler ve nane yaprakları ile süsleyin. Tatlının lezzetini artırmak için isteğe bağlı olarak çikolata rendesi veya hindistancevizi serpiştirebilirsiniz.
|
Trifle |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177735
Gönderme Tarihi: 13.May.2024
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
400 mililitre krema(soğuk)
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı sütlü çikolata
4 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı çikolata (eritilmiş)
1 paket kakaolu bisküvi
1,5 paket kakaolu kremalı bisküvi
1 adet muz
20 adet küçük boy çilek
Süt, toz şeker ve nişastayı tencereye koyun, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Pişen muhallebiye tereyağı, çikolata ve vanilyayı ekleyip parlak bir hal alana kadar çırpın.
Pişen çikolatalı muhallebiyi başka bir kaba alın ve 30 dakika soğumaya bırakın.
Bu esnada derin bir kap içerisinde kremayı, pudra şekeri ile sertleşene kadar çırpın ve buzdolabında bekletin.
Soğuyan muhallebiyi mikser ile çırparak inceltin.
İçerisine hazırladığınız kremadan iki tepeleme yemek kaşığı koyup tekrar çırpın ve kıvamını daha kabarık hale getirin.
Bisküvileri ayrı ayrı kaplarda ezin.
Sunum yapacağınız derin cam bir kasenin tabanına önce kakaolu bisküviyi serin.
Üstlerine çırpılmış kremanın yarısını koyup kaşıkla yaydırın.
Kremanın üzerine erimiş çikolata serpiştirin ve küp doğranmış muzu serpin.
Muz katmanının üstüne çikolatalı muhallebiyi serin.
Muhallebinin üstüne, bir paket kadar kremalı bisküvi parçalarını yayın.
Son olarak kremayı en üste yayın ve erimiş çikolatayı serpiştirin.
Süslemek için çilekleri ortaya dizin ve kalan boşluklara kremalı kakaolu bisküvi serpiştirin.
Tatlınızı bir saat kadar buzdolabında bekletip kaşıkla servis edebilirsiniz.
|
Trifle |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170187
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2023
318 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Jel:
1 paket Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağı su
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
Bisküvili puding:
1 paket Dr. Oetker Bisküvili Puding
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Süslemek için:
1 adet çilek
Suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Yaklaşık 15-20 cm çapındaki bir cam kaseye çileklerin yarısını koyun. Hazırladığınız jeli 10-15 dakika bekletip çileklerin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1,5-2 saat bekletin.
Süt ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Üzerine tatlı karışımını ekleyin. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda tatlıyı çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde 2 dakika çırpın. Daha sonra arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan tatlının yarısını jelin üzerine kaşık ile yayın. Bisküvi parçalarının yarısını serpin ve kalan çilekleri sıralayın. Kalan tatıyı çileklerin üzerine yayın. Kalan bisküvi parçalarını serpin, çilek ile süsleyin ve servis yapın.
|
|